Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας: Το “Φθινοπωρινό ταξίδι” συνεχίζεται καλωσορίζοντας το χειμώνα

Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας: Το “Φθινοπωρινό ταξίδι” συνεχίζεται καλωσορίζοντας το χειμώνα

Τρεις πιανίστες σε ένα πιάνο που ερμηνεύουν επτά νέες συνθέσεις σε μια πρωτότυπη συναυλία – παράσταση, εμπνευσμένη από το έργο του Mauricio Kagel (1931 – 2008) “Ο Όρκος του Ιπποκράτη” (1984), γραμμένο επίσης για το ίδιο σύνολο, θα εμφανιστούν το προσεχές Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ, στο αμφιθέατρο Φιλαρμονικής Καλαμάτας.

Ο λόγος για το Pythia trio/ Μυρτώ Ακρίβου, Ηρώ Μεγέγου και Θάλεια Παπαδοπούλου.

Οι συνθέτριες και οι συνθέτες, χρησιμοποιώντας στοιχεία του έργου αλλά και γενικότερα χαρακτηριστικά της μουσικής γλώσσας του Kagel – ανατρεπτικό χιούμορ, εκτεταμένες τεχνικές, κίνηση και λόγο -, μεταμορφώνουν το πιάνο σε μια γιγάντια ηχητική πηγή. Η τολμηρή αυτή προσέγγιση δημιουργεί απρόσμενους ηχοχρωματικούς κόσμους που προκαλούν τόσο την αντίληψη όσο και την ακοή των θεατών – ακροατών.

Η συναυλία υποστηρίζεται οικονομικά από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τη “Φάρις” και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

Είσοδος ελεύθερη.

Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο τηλέφωνο 27210-21881 από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 15.00 με 20.30 ή να στείλετε email στο dimodkal@gmail.com.