Εκλέγουν σήμερα νέο Διοικητικό Συμβούλιο οι δάσκαλοι του νομού

Εκλέγουν σήμερα νέο Διοικητικό Συμβούλιο οι δάσκαλοι του νομού

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα, «το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καλαμάτας με απόφασή του προχωρά στη σύγκληση της τακτικής γενικής συνέλευσης και στη διεξαγωγή εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου σήμερα και ώρα 9.00 π.μ. στο 3ο Δ.Σ. Καλαμάτας. Στις 31/12/2021 λήγει η παράταση της συνδικαλιστικής θητείας όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων που είχε δοθεί λόγω πανδημίας.

Η συνέλευση και οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν χωρίς άδεια διότι το υπουργείο Παιδείας κόβει την άδεια για τη συνδικαλιστική διευκόλυνση και ας είναι νομικά κατοχυρωμένη.

Συγκεκριμένα, σήμερα και ώρα 9.00 π.μ. στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας θα γίνει η τακτική γενική συνέλευση του συλλόγου και έπειτα από τις 13.00 έως τις 8.00 θα διενεργηθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, με τη μάχη ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγησης σε εξέλιξη, με τις επιθέσεις που δέχεται το δημόσιο σχολείο, με τα εργασιακά μας δικαιώματα να αμφισβητούνται, με το νόμο Χατζηδάκη που επιχειρεί να φιμώσει τα σωματεία και να εξαφανίσει τις συλλογικές διαδικασίες, είναι επιτακτική η συμμετοχή όλων στις διαδικασίες του σωματείου μας.

Για τη διευκόλυνση των συναδέλφων που μένουν μακριά αλλά και για την αποσυμφόρηση των εκλογικών τμημάτων (επιβεβλημένη και λόγω της πανδημίας) το Δ.Σ. του συλλόγου μας αποφασίζει να διενεργηθούν εκλογές την ίδια μέρα εκτός από την Καλαμάτα και στην Πύλο και στα Φιλιατρά.

Συγκεκριμένα: Σήμερα, από τις 5.00 μ.μ. έως τις 8.00 μ.μ. στο 1o Δημοτικό Σχολείο Πύλου θα μπορούν να ψηφίζουν οι συνάδελφοι που εργάζονται στην περιοχή της Πυλίας και μένουν εκεί.

Επίσης, σήμερα, από τις 5.00 μ.μ. έως τις 8.00 μ.μ., στο 2o Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών θα μπορούν να ψηφίζουν οι συνάδελφοι που εργάζονται στην περιοχή της Τριφυλίας και μένουν εκεί”.