Κυπαρισσία: Λύματα στην κεντρική παραλία του Αϊ-Λαγούδη

Κυπαρισσία: Λύματα στην κεντρική παραλία του Αϊ-Λαγούδη

Απελπιστικά τραγική είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζουν κάτοικοι αλλά  και επισκέπτες στην Κυπαρισσία, οι οποίοι επιλέγουν την κεντρική παραλία του Αϊ-Λαγούδη για τη βόλτα τους, για έναν καφέ, ποτό ή φαγητό.

Εδώ και μέρες, για πολλοστή φορά, όπως μας διαβεβαίωσαν κάτοικοι αλλά και διαπιστώσαμε με τα ίδια μας τα μάτια, η περιοχή πλημμύρισε από λύματα αποχέτευσης, η δε ατμόσφαιρα από τη μπόχα και τη δυσωδία ήταν αποπνικτική, ενώ ορατός είναι ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Το πρόβλημα δεν είναι καινούργιο, ωστόσο πρέπει κάποτε να λυθεί.

Γράφαμε και τα προηγούμενα χρόνια, αλλά δεν υπήρξε ουσιαστική παρέμβαση και αντιμετώπιση του προβλήματος από το δήμο Τριφυλίας. Το αποχετευτικό δίκτυο, είτε διαρκώς βουλώνει (στην «καλύτερη» των περιπτώσεων), είτε δεν μεταφέρει το μεγάλο όγκο των λυμάτων που πέφτουν σ’ αυτό. Επίσης, προφανώς,  στο αποχετευτικό δίκτυο ασυνείδητοι ιδιοκτήτες ή κάτοικοι ακινήτων της περιοχής από την οποία αυτό διέρχεται, έχουν κάνει αυθαίρετα παράνομες συνδέσεις και ομβρίων υδάτων, με συνέπεια τα λύματα να πλημμυρίζουν την περιοχή, καθώς «σήκωσαν» το καπάκι φρεατίου του αποχετευτικού δικτύου στον παραλιακό δρόμο, στο κεντρικότερο σημείο της παραλίας, και τα λύματα τρέχουν «χύμα στο κύμα».  

Η δημοτική Αρχή Τριφυλίας και η ΔΕΥΑ Τριφυλίας πρέπει άμεσα ν’ αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, επειδή δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη και τραγική κατάσταση, με τα λύματα στο δρόμο και την παραλία.

Του Ηλία Γιαννόπουλου