Ν. Καραθανασόπουλος από Καλαμάτα: Το ΚΚΕ είναι στο πλευρό των υγειονομικών και των μικρομεσαίων

Ν. Καραθανασόπουλος από Καλαμάτα: Το ΚΚΕ είναι στο πλευρό των υγειονομικών και των μικρομεσαίων

Το Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκε χθες, όπου και συναντήθηκε με το δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος.

Κατά τη συνάντηση με το δήμαρχο, ο κ. Καραθανασόπουλος ενημερώθηκε για την πορεία της πόλης και το σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής, ενώ υπήρξε και συζήτηση για θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Καραθανασόπουλος τον κ. Βασιλόπουλο, την ερχόμενη Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου, θα επισκεφτεί την Καλαμάτα και θα απευθύνει ομιλία σε κομματική εκδήλωση ο γενικός γραμματέας  της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η αρχή της χθεσινής περιοδείας του κ. Καραθανασόπουλου έγινε από το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας. Έπειτα από την περιήγηση στους χώρους του, και κατόπιν ενημέρωσής του από τους εργαζομένους της πρωτοβάθμιας μονάδας υγείας για τα ζητήματα υγείας της περιοχής, ο ίδιος κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Τα μέτρα της κυβέρνησης είναι βασισμένα στη λογική της ατομικής ευθύνης, πίσω από την οποία προσπαθεί να συγκαλύψει τις δικές της πολύ μεγάλες ευθύνες για να μη θωρακίσει το δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά και να μη διαμορφώσει εκείνα τα υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία θα αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες πρόληψης και υγιεινής στους χώρους εργασίας, για να μη μετατρέπονται σε χώρους υπερμετάδοσης της πανδημίας».

Παράλληλα, όσον αφορά στο εμβολιαστικό πρόγραμμα που τρέχει αυτή την περίοδο η κυβέρνηση προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του ιού, ο κ. Καραθανασόπουλος σχολίασε: «Η θέση μας απέναντι στο ζήτημα αυτό είναι ότι αυτό που κάνει η παρούσα κυβέρνηση, με το να επιβάλλει πρόστιμα εν ονόματι της υποχρεωτικότητας, είναι μια συγκαλυμμένη προσπάθεια να μετακινήσει εκ νέου το βάρος στην ατομική ευθύνη των πολιτών.

Θα μπορούσε, για παράδειγμα, η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας να έχει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα εμβολιασμού, που να παρακολουθεί τον ασθενή από το αρχικό στάδιο με προσωπική ενημέρωση, και να κάνει “φαρμακοεπαγρύπνηση”, καθώς και όλες τις προ-εμβολιαστικές εξετάσεις, έτσι ώστε να μπορέσει να προχωρήσει ομαλά αυτό το εμβολιαστικό πρόγραμμα με σημαντικά αποτελέσματα».

Μετά το Δημαρχείο, ο βουλευτής του ΚΚΕ είχε συνάντηση με τον Εμπορικό Σύλλογο Μεσσήνης, το Σύλλογο Εστίασης Μεσσήνης και τον Αγροτικό Σύλλογο Μεσσήνης στο καφενείο “Το Καφενείο του Μάριου” στη Μεσσήνη και, τέλος, με την Ένωση Γονέων Καλαμάτας στον Πολυχώρο Δημιουργίας της ΚΝΕ “Μικρόβιο” – Γ. Βουβαλέας.

Α.Π., Χρ. Μ.