Ο Δήμος Καλαμάτας θα διανείμει κρέας για τις γιορτές σε άπορες οικογένειες

Ο Δήμος Καλαμάτας θα διανείμει κρέας για τις γιορτές σε άπορες οικογένειες

Σε 541 άπορες οικογένειες θα διανείμει κρέας ο Δήμος Καλαμάτας, με την ευκαιρία των εορτών. Η ποσότητα θα κυμαίνεται μεταξύ 2 και 7 κιλών ανά οικογένεια και ανάλογα με τα μέλη της. Συνολικά θα καλυφθεί η ανάγκη για 1.369 άτομα – μέλη των οικογενειών, ενώ έχει προβλεφθεί να διανεμηθούν 1.691 κιλά χοιρινού κρέατος. Τονίζεται ότι η επιλογή των οικογενειών έχει γίνει από τη Διεύθυνση Πρόνοιας Δήμου Καλαμάτας.

Χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ενέκρινε σε σχετικό θέμα την ενίσχυση άπορων δημοτών με διατακτικές προμήθειας αναγκαίων για τη διατροφή τους ειδών (κρέας).

Πίσω, λοιπόν, από τα πολύχρωμα στολίδια, τα δέντρα, τα λαμπάκια και τη χρυσόσκονη της καλής διάθεσης, υπάρχει και η άλλη πλευρά, η… αθέατη. Είναι ενδεικτικό ότι η ερώτηση που κυριαρχεί σε ορισμένες παρέες, αλλά και σε διάφορες ομάδες, είναι «πότε μπαίνουν τα χρήματα του επιδόματος;».

Κάποιες μαμάδες και μπαμπάδες περιμένουν τα λιγοστά αυτά χρήματα για να πάρουν δύο με τρία οικονομικά στολίδια και να απλώσουν το χαμόγελο στα χείλη των παιδιών τους. Άλλες αναμένουν με αγωνία το επίδομα για να καλύψουν «τρύπες», να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ, τη ΔΕΗ, το τηλέφωνο και όλες τις πάγιες ανάγκες της οικογένειάς τους.

Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή χαράς, όλοι έχουν ανάγκη να ξεσκάσουν, να ξεφύγουν από την καθημερινότητα. Για κάποιους αυτά είναι αυτονόητα, για άλλους ένα όνειρο μακρινό. Εκείνοι κάνουν κάθε χρόνο την ίδια ευχή, οι επόμενες γιορτές να είναι λίγο καλύτερες, να μη θεωρείται πολυτέλεια το γιορτινό τραπέζι.

Α.Π.