Ο Δήμος Καλαμάτας τίμησε τους εθελοντές με ενημερωτικές δράσεις

Ο Δήμος Καλαμάτας τίμησε τους εθελοντές με ενημερωτικές δράσεις

Με ενημερωτικές δράσεις από τις τοπικές εθελοντικές ομάδες πλαισιώθηκε την Κυριακή η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, σε μια διοργάνωση από το Δήμο Καλαμάτας.

Στις ολοήμερες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης συμμετείχαν η Ομάδα Πυροπροστασίας «Η Δημιοβίτισσα», η Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών 4Χ4 Μεσσηνίας, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Μεσσηνίας, το Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, οι Πρόσκοποι Καλαμάτας, το Εθελοντικό Πυροφυλάκιο Άνω Άμφειας και η Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών.

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θ. Βασιλόπουλος, δήλωσε μεταξύ άλλων με αφορμή την ημέρα: «Οι εθελοντές και οι εθελοντικές ομάδες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας. Είναι πάντα εδώ, σε κάθε δράση, σε κάθε δύσκολη στιγμή για το Δήμο μας, για να συνδράμουν, να προσφέρουν από τον προσωπικό τους χρόνο, για να υποστηρίξουν συνανθρώπους μας που χρειάζονται τη βοήθειά τους. Για εμάς αυτή η μέρα είναι σημαντική και κάθε χρόνο θα είμαστε εδώ, ώστε να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας τις δράσεις των εθελοντών της πόλης μας, αλλά και να συμμετέχουν σ’ αυτές».

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, επισήμανε ότι η Περιφέρεια στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει με πρωτοβουλίες της τις εθελοντικές οργανώσεις, διότι «με το ανθρωπιστικό έργο που επιτελούν, συμβάλλουν τα μέγιστα στο κοινωνικό σύνολο, μέσω δράσεων που στηρίζονται στην αλληλεγγύη, στη φιλανθρωπία και στην προσφορά».

Ακολούθως, μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού απηύθυνε η πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Δήμητρα Ψαρούλη, όταν θέλοντας να τονίσει τη δράση του Ε.Ε.Σ. ανέφερε: «Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού είναι μια πολύ σημαντική μέρα για τον Ερυθρό Σταυρό, μιας και το μεγάλο κεφάλαιό του είναι οι εθελοντές του, οι οποίοι είναι πάντα παρόντες στις δράσεις που πραγματοποιούνται διαχρονικά, και πολύ περισσότερο σε αυτή την εποχή».

Παράλληλα, μήνυμα για την ημέρα απέστειλαν ο δημοτικός σύμβουλος Αναστάσιος Σκοπετέας, εκ μέρους της Ομάδας Πυροπροστασίας «Η Δημιοβίτισσα» ο Παναγιώτης Μάλαμας, εκ μέρους των Προσκόπων Καλαμάτας ο Δημήτρης Τσερεφός, εκ μέρους της Πανελλήνιας Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών ο Παναγιώτης Βλαχογεωργακόπουλος, εκ μέρους της Ομάδας Διάσωσης η Νικολέττα Τσιμικλή και εκ μέρους του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού η Χριστίνα Σκυριανού.

Χρ. Μ.