Ομιλία Κουτσούμπα στην Καλαμάτα σήμερα: Τέλος στις αυταπάτες, συμπόρευση – κάλεσμα με το ΚΚΕ

Ομιλία Κουτσούμπα στην Καλαμάτα σήμερα: Τέλος στις αυταπάτες, συμπόρευση – κάλεσμα με το ΚΚΕ

Σε όλες τις δημόσιες συγκεντρώσεις του ΚΚΕ, το τελευταίο διάστημα, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Δημήτρης Κουτσούμπας, εκτός από τις θέσεις του κόμματος στα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, απευθύνει και ένα μήνυμα – κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης των ριζοσπαστικών δυνάμεων και πολιτών με το ΚΚΕ. Αυτό αναμένεται να είναι και το κύριο σύνθημα της ομιλίας του σήμερα στις 7.00 το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο της “Τέντας” στην Καλαμάτα.

“Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που έχει πρόταση – σχέδιο, το οποίο δίνει απάντηση στο ερώτημα τι πρέπει να γίνει για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες”, τόνισε πρόσφατα από τη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, ο κ. Κουτσούμπας απηύθυνε κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ, το οποίο, όπως είπε, “ξεδιπλώνει μία μεγάλη πολιτική πρωτοβουλία, η οποία δεν περιορίζεται στο πλαίσιο μιας πολιτικής καμπάνιας με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα”.  

Κάλεσμα συστράτευσης όλων, ώστε τα μηνύματα του ΚΚΕ να φθάσουν σε κάθε πολίτη, απηύθυνε και από τα Χανιά, όπου εγκαινίασε τις προηγούμενες μέρες τα νέα γραφεία του κόμματος.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε κατά το χαιρετισμό του: «Ελάτε με το ΚΚΕ γιατί είναι εγγύηση για το σήμερα και το αύριο. Το ΚΚΕ έχει σχέδιο για το σήμερα και το αύριο, σύγχρονο επαναστατικό πρόγραμμα που φωτίζει τη διέξοδο στους σημερινούς αγώνες. Για όλα τα εργατικά – λαϊκά προβλήματα, τις προϋποθέσεις για να δοθούν λύσεις σε αυτά. Υπάρχει διέξοδος με ισχυρό ΚΚΕ και πανίσχυρο κίνημα της εργατικής τάξης και των συμμάχων της», επισημαίνοντας ότι «οφείλουμε να κοιτάξουμε κατάματα και να αναμετρηθούμε με τις δυσκολίες που γεννά η διεθνής υποχώρηση τους εργατικού – λαϊκού κινήματος, που αντανακλά μεγάλες δυσκολίες και στη χώρα μας. Ανυποχώρητα να παλέψουμε για την ισχυροποίηση του κόμματος και του κινήματος απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο.

Αυτός είναι ο ηρωισμός στις μέρες μας, που προετοιμάζει τις μάχες του μέλλοντος. Καθένας που αγανακτεί και δε συμβιβάζεται με τη σημερινή κατάσταση έχει μια θέση στον αγώνα για την ανατροπή. Δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες αυταπάτες».

Α.Π.