Π. Μαντάς: Καμία ζημιά στο αλιευτικό καταφύγιο Μαραθούπολης

Π. Μαντάς: Καμία ζημιά στο αλιευτικό καταφύγιο Μαραθούπολης

Το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθούπολης επισκέφτηκε το Σάββατο το πρωί ο βουλευτής Μεσσηνίας, Περικλής Μαντάς, όπου μαζί με εκπροσώπους του Λιμεναρχείου, διαφόρων τοπικών φορέων, της εργοληπτικής εταιρείας, επαγγελματίες και τοπικούς αλιείς συζήτησε διεξοδικά την πορεία υλοποίησης του έργου του αλιευτικού καταφυγίου που εκτελείται στην περιοχή, καθώς και τις επιπτώσεις στις εργασίες λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας.

Τα κυριότερα δε συμπεράσματα που προέκυψαν μέσα από τη συζήτηση αφορούν στα εξής σημεία:

•Η πρόσφατη κακοκαιρία με τα έντονα καιρικά φαινόμενα δε δημιούργησε κάποιο δομικό πρόβλημα στο λιμάνι, ώστε να απαιτούνται περαιτέρω εργασίες αποκατάστασης

•Οι εργασίες εντός του λιμένα έχουν διακοπεί λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Σε κάθε περίπτωση, όμως, στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου υπάρχει σχετική πρόβλεψη, με αποτέλεσμα να μην υφίσταται ανησυχία για χρονικές καθυστερήσεις και ο σχεδιασμός του να ακολουθείται κανονικά

•Ιδιαίτερα εποικοδομητική υπήρξε η συζήτηση με τους επαγγελματίες αλιείς της περιοχής.

Ο κ. Μαντάς από την πλευρά του αναγνώρισε ότι η αδυναμία ελλιμενισμού των αλιευτικών σκαφών καθ’ όλη την περίοδο υλοποίησης του έργου προκαλεί μεγάλη οικονομική ζημιά στους αλιείς. Δεσμεύτηκε δε να έρθει σε επαφή με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Τμήμα Αλιείας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να εξαντληθεί κάθε περιθώριο από την πλευρά της Πολιτείας για αποζημίωση των αλιέων για την περίοδο που είναι αναγκασμένοι να κάνουν παύση των εργασιών τους λόγω της υλοποίησης του έργου.

Όλες οι πλευρές συμφώνησαν για την αναγκαιότητα κατασκευής του έργου, το οποίο ωφελεί πρωτίστως τους ίδιους τους αλιείς, ενώ αναβαθμίζει το παραλιακό μέτωπο της Μαραθούπολης και προσδίδει σημαντική αναπτυξιακή προοπτική σε ολόκληρη την περιοχή, προς όφελος ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.