Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Δωρεάν πλατφόρμα για διαδικτυακή κοπή της βασιλόπιτας

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Δωρεάν πλατφόρμα  για διαδικτυακή κοπή της βασιλόπιτας

Η διαδικτυακή πλατφόρμα του Εργαστηρίου Γνώσης και Αβεβαιότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για την κοπή εικονικής βασιλόπιτας επιστρέφει! Στη διεύθυνση http://pita.vacilos.com/μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας βασιλόπιτα, με τη ζάχαρη άχνη να σχεδιάζει το δικό σας ξεχωριστό μήνυμα και να τη μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας διαδικτυακά.

Η εικονική βασιλόπιτα δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2021, για να δώσει την ευκαιρία σε επιχειρήσεις, φορείς αλλά και ιδιώτες να αποφύγουν τις συγκεντρώσεις εν μέσω καραντίνας και να κάνουν τις εκδηλώσεις κοπής πίτας με ασφάλεια, διαδικτυακά. Κόπηκαν έτσι περισσότερες από δέκα χιλιάδες εικονικές βασιλόπιτες με τη συμμετοχή περισσότερων από διακοσίων χιλιάδων ατόμων. Φέτος η λειτουργία της πλατφόρμας ξεκινά πιο νωρίς, για να είναι διαθέσιμη ήδη από τις ημέρες των γιορτών.

Μιλώντας σχετικά ο αναπληρωτής καθηγητής Μανόλης Γουάλλες, διευθυντής του Εργαστηρίου Γνώσης και Αβεβαιότητας, δηλώνει χαρακτηριστικά: «Οι γονείς μου ζουν στα Κύθηρα και εγώ στο Άργος. Έτσι ξέρω από πρώτο χέρι πως αυτές τις ημέρες οι αποστάσεις φαντάζουν ακόμα μεγαλύτερες. Γι’ αυτό φέτος ανοίγουμε την πλατφόρμα πριν από την Πρωτοχρονιά, για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τις οικογένειές μας. Είτε σας κρατά μακριά από τους αγαπημένους σας η πανδημία είτε οποιοσδήποτε άλλος λόγος, μπορείτε τουλάχιστον να κόψετε μαζί τη βασιλόπιτα! Δε θα μπορούσαμε βέβαια από μακριά να σας προσφέρουμε τη γλυκιά γεύση της βασιλόπιτας, ελπίζουμε όμως να βοηθήσουμε να σωθεί κάτι από τη μαγεία της κοπής της πίτας και του ψαξίματος για το φλουρί».

Λίγα λόγια Το Εργαστήριο Γνώσης και Αβεβαιότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ή ΓΑΒ LAB όπως είναι ευρύτερα γνωστό, εστιάζει στις εφαρμογές της τεχνολογίας στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Παράλληλα με το ερευνητικό του έργο παράγει και κοινωνικό έργο, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία του προς όφελος της κοινωνίας, με έμφαση στις ανάγκες των παιδιών και της εκπαιδευτικής κοινότητας. Ενδεικτικές δράσεις περιλαμβάνουν τη λειτουργία δωρεάν σχολείου ρομποτικής στο Ναύπλιο για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου, την παροχή δωρεάν εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και για σχολικές ομάδες, τη δημιουργία διαδικτυακών εκπαιδευτικών παιχνιδιών για την περίοδο της πανδημίας, τη δημιουργία εκπαιδευτικών εργαλείων για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και άλλες. Η εικονική βασιλόπιτα είναι μια ακόμη τέτοια δράσ