Παραστάσεις κουκλοθέατρου και θεάτρου για τα Χριστούγεννα από την Πειραματική Σκηνή

Παραστάσεις κουκλοθέατρου και θεάτρου για τα Χριστούγεννα από την Πειραματική Σκηνή

Η Πειραματική Σκηνή και οι συνεργάτες της ετοίμασαν και παρουσιάζουν στους μικρούς και μεγάλους φίλους  τους, παραστάσεις θεάτρου και κουκλοθέατρου με τα παρακάτω τρία έργα.

Παραστάσεις κουκλοθέατρου
«Το δώρο της Παπαλωματούς» του Τζεφ Μπριμπό: Μια παράσταση που άρχισε να παρουσιάζεται το Δεκέμβριο και θα συνεχιστεί και μετά τις διακοπές, στην αίθουσα του συλλόγου, σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων, Νηπιαγωγείων και Παιδικών Σταθμών. Είναι ένα τρυφερό παραμύθι με επιτραπέζιες κούκλες για τη σημασία της προσφοράς και της αλληλεγγύης, κριτικάροντας την εγωπάθεια και  την απληστία. Διάρκεια παράστασης 40 λεπτά.

Το Χριστουγεννιάτικο παραμύθι « Η επανάσταση των γλυκών» θα παρουσιαστεί την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι.

Μέσα από κωμικές και τρυφερές στιγμές ένας κουραμπιές κι ένα μελομακάρονο που ζουν στο ζαχαροπλαστείο του κυρίου Λουκουμάκη, προσπαθούν να σώσουν τα παραδοσιακά γλυκά!

Θα καταφέρουν άραγε με τη βοήθεια των παιδιών και του ξωτικού των Χριστουγέννων να μαγέψουν τους ανθρώπους; Θα καταφέρει η Άρτεμης να φτιάξει γλυκά μαζί με τη μαμά της;

Μία παράσταση με κούκλες muppet και άρωμα «κανέλας» όπου τα παιδιά συμμετέχουν με μουσικοκινητικά παιχνίδια.

Την εμψύχωση κάνουν οι κουκλοπαίκτριες Ηρώ Θεοδώρου (ομάδα Κόκου- Μούκλο) και η Μαρίζα Νταϊφά (ομάδα Γούτου Γουπατού).

Διάρκεια: 50 λεπτά. Για παιδιά από 3 ετών και πάνω

Θεατρική παράσταση
Θεατρική παράσταση θα δοθεί  από την εφηβική ομάδα της Πειραματικής Σκηνής, με τη μουσική κωμωδία του Γιάννη Καλατζόπουλου  «Όνειρο e-λεκτρονικής νύχτας», από την Τετάρτη 5 έως την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022, στις 20.00, στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας.
Τη Σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Γιώλικα Πουλοπούλου, τη μουσική έχει γράψει ο Χρήστος Καλαϊτζόπουλος, τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε ο Βενετσάνος Μπαλόπουλος.
Παίρνουν μέρος 16 έφηβοι.

Στο έργο, ένα παιδί  αναλαμβάνει το ρόλο ενός σούπερ ήρωα για να σώσει τη «Φαντασία». Τη χώρα του παιχνιδιού και της ελευθερίας. Μια χώρα ξεχασμένη από τους μεγάλους-πρότυπα, που βρίσκονται καθηλωμένοι μπροστά στην εκάστοτε τηλεοπτική οθόνη.

Σύμμαχοί του ο αυθορμητισμός, τα παιχνίδια και η περιέργειά του. Αντίπαλοί του οι γείτονες χώρες, όπου το χρήμα συνολικά επικρατεί έναντι της ανθρωπιάς. Θα καταφέρει άραγε να διατηρήσει τη «Φαντασία» ζωντανή;

Σε όλες τις παραστάσεις τηρούνται όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Πληροφορίες για τις παραστάσεις στα τηλέφωνα: 6977437279, 6937126015, 6932908753