Πλατεία Υπαπαντής: Υπεγράφη η τριμερής προγραμματική σύμβαση για την αρχαιολογική έρευνα

Πλατεία Υπαπαντής: Υπεγράφη η τριμερής προγραμματική σύμβαση για την αρχαιολογική έρευνα

Υπεγράφη από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη και το δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, η προγραμματική σύμβαση πολιτισμικής ανάπτυξης, μεταξύ υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Καλαμάτας, και προσδιορίστηκαν οι τρόποι και οι διαδικασίες υλοποίησης της συμφωνίας αυτής, για την εκτέλεση του έργου «Αρχαιολογική έρευνα στην περιοχή της Πλατείας Υπαπαντής Δήμου Καλαμάτας».

Η εν λόγω προγραμματική σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης αφορά στην εκτέλεση του έργου «Αρχαιολογική έρευνα στην περιοχή της Πλατείας Υπαπαντής Δήμου Καλαμάτας», με αντικείμενο την ανασκαφική έρευνα στη νότια/νοτιοανατολική περιοχή της πλατείας Υπαπαντής στην Καλαμάτα από ειδικευμένο συνεργείο και με διασφαλισμένη χρηματοδότηση από δημοτικούς πόρους. Η προγραμματική σύμβαση είχε τις προηγούμενες μέρες λάβει και την υπογραφή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα.

Με αφορμή τη συνάντηση του δημάρχου Καλαμάτας με την υπουργό Πολιτισμού χθες, έγινε συζήτηση σε άριστο κλίμα και για την εξέλιξη άλλων θεμάτων αρμοδιότητας του υπουργείου, ανάμεσα στα οποία η προγραμματική σύμβαση που αφορά στο σπουδαίο ανασκαφικό έργο της Αρχαίας Θουρίας.

Μέσω αυτής της προγραμματικής σύμβασης για την Αρχαία Θουρία ο Δήμος Καλαμάτας θα παρέχει σταθερή χρηματοδότηση, συνολικά 90.000 ευρώ για την επόμενη τριετία.