Πλήθος κόσμου και η αφρόκρεμα του μπάσκετ στην «καλαματιανή» βιβλιοπαρουσίαση του Στ. Κουκάκη

Πλήθος κόσμου και η αφρόκρεμα του μπάσκετ στην «καλαματιανή» βιβλιοπαρουσίαση του Στ. Κουκάκη

Το ίδιο το βιβλίο «Το ταξίδι των αναμνήσεων», ένας τόμος περίπου 650 σελίδων με πλούσιο και ποικίλο υλικό από την 50χρονη ιστορία της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου, δηλαδή Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Λακωνίας, αποτελεί από μόνο του ένα τεράστιο επίτευγμα για το συγγραφέα του Σταύρο Κουκάκη.

Προχθές το βράδυ, στο συνεδριακό κέντρου του «Elite», ο δημοσιογράφος, με αυτοδιοικητική θητεία στην Αρκαδία και νυν πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, εισέπραξε απλόχερα τον έπαινο για το έργο του και την εκτίμηση στο πρόσωπό του, από την «αφρόκρεμα» και φίλους του μπάσκετ που παραβρέθηκαν στην «καλαματιανή» βιβλιοπαρουσίαση.

Την εκδήλωση τίμησαν, μεταξύ άλλων, με την παρουσία τους και μίλησαν για το βιβλίο και το συγγραφέα ο (νέος) πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλης Λιόλιος, ο εμβληματικός αρχηγός της «χρυσής» εθνικής μας ομάδας και επί σειρά ετών πρόεδρος του Συνδέσμου προπονητών του αθλήματος, Παναγιώτης Γιαννάκης, ο παλιός Καλαματιανός προπονητής Ντίνος Κουμανάκος, που κάθισε στο πάνελ μαζί με έναν εκ των κορυφαίων καλαθοσφαιριστών που έχει αναδείξει η Μεσσηνία, τον Νίκο Χατζή, ενώ ένας ακόμη, ο Νικόλας Παπανικολόπουλος, έκανε τη δική του μικρή ουσιαστική παρέμβαση στο διάλογο. Εκ μέρους του Επιμελητηρίου χαιρετισμό απηύθυνε ο Παύλος Κρανιώτης, ενώ δε θα μπορούσαν να λείψουν οι, με μπασκετική αγωνιστική θητεία, Μίλτος Χρυσομάλλης (βουλευτής Μεσσηνίας) και Γιώργος Αθανασόπουλος (δήμαρχος Μεσσήνης) και, φυσικά, ο «αθλητικός» δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, Γιάννης Κουτραφούρης, είχε διακριτική παρουσία, όμως δέχθηκε το ξεχωριστό «ευχαριστώ» του διαδόχου του στην προεδρία, όπως ξεχωριστό ήταν το «ευχαριστώ» του κ. Κουκάκη και στον Ντίνο Κουμανάκη, ο οποίος είχε σημαντική συμβολή στην «εκκίνηση» και την ολοκλήρωση του βιβλίου, με τη διάθεση πλούσιου αρχειακού υλικού.

Εν τέλει αυτό που έμεινε από την πολύ ενδιαφέρουσα και συγκινητική σε αρκετά σημεία βραδιά της 29ης Δεκεμβρίου στο Elite ήταν αυτό που τόνισαν σχεδόν όλοι: «Το ταξίδι των αναμνήσεων» δεν είναι ένα μνημόσυνο ή μια στείρα παρελθοντολογία, αλλά δίνει το έναυσμα να αναθερμανθεί η αγάπη παιδιών, προπονητών και παραγόντων για το μπάσκετ, δίνοντας νέο όραμα για το μέλλον του αθλήματος.

Χ.Ε.