«Πράματα και Θάματα» ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ: Εκδήλωση και παράσταση για το σχέδιο Carta20

«Πράματα και Θάματα» ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ: Εκδήλωση και παράσταση για το σχέδιο Carta20

Με αφορμή την 20ή επέτειο από τη Διακήρυξη του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε. και τη 10η επέτειο από την εφαρμογή του στις χώρες της Ε.Ε. υλοποιείται το σχέδιο με τίτλο Carta20.

Η σημασία της ευρωπαϊκής αυτής πρωτοβουλίας είναι μεγάλη, δεδομένου ότι ο Χάρτης αποτελεί το στήριγμα της ένωσης των ευρωπαϊκών αξιών και θεσπίζει τα δικαιώματα, τις ελευθερίες και τις αρχές μας. Το Carta20 στοχεύει να προβάλει το Χάρτη και να αυξήσει το επίπεδο της ευαισθητοποίησης των πολιτών για το περιεχόμενο και την σπουδαιότητα του.

Το δε συντονισμό του έχει αναλάβει η “Πράματα και Θάματα” Κοιν.Σ.Επ. με εταίρους από τη Δανία (Nordisk Theater Laboratorium, Holstebro), την Εσθονία (Rααma Noorte Uhing Noorus, Pαrnu), την Ιταλία (ComeUnaMarea onlus, Palermo) και τη Ρουμανία (Asociatia de Τurism Εcologic CAMENA, Drobeta Turnu Severin).

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του από 9-13 Δεκεμβρίου υλοποιείται στην Καλαμάτα, στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης της Λαϊκής Βιβλιοθήκης, συνάντηση των εταίρων με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων συνεργασίας τους και την ανταλλαγή πληροφοριών για τις δραστηριότητες που υλοποιούνται σε τοπικό επίπεδο.

Με την ευκαιρία της συνάντησης αυτής, ο συντονιστικός φορέας διοργανώνει μία ανοικτή για το κοινό εκδήλωση.

Συγκεκριμένα, σήμερα Σάββατο 11 Δεκεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής Καλαμάτας, οι φιλοξενούμενοι εκπρόσωποι των εταίρων του σχεδίου θα παρουσιάσουν επιγραμματικά τις οργανώσεις τους και τα δημιουργικά υλικά που παρήγαγαν με τα μέλη της τοπικής ομάδας τους.

Στις 8.00 μ.μ. θα ακολουθήσει η ομότιτλη θεατρική παράσταση για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα, μία παραγωγή της «Πράματα και Θάματα» Κοιν.Σ.Επ.

Κείμενο: Αλέξανδρος Κολλιόπουλος

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Mαραβέλιας

Κινηματογράφηση: Λεωνίδας Παπαδόπουλος, Παρουσίαση βίντεο: Πάνος Ταντής,

Ηθοποιοί: Αλέξανδρος Κολλιόπουλος, Άρης Τσαμπαλίκας, Εύη Γιαννακόπουλου, Ελένη Χρηστίδου, Γιώργος Τσαπόγας

Η εκδήλωση και η παράσταση είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και υποχρεωτική επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Περισσότερες πληροφορίες για το σχέδιο Carta20: https://pramatakaithamata.eu/carta-20/