Προβλήματα στον Ταΰγετο από τις έντονες βροχοπτώσεις

Προβλήματα στον Ταΰγετο  από τις έντονες βροχοπτώσεις

Οι τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν όλη τη χώρα δημιούργησαν αρκετά προβλήματα και σε διάφορα σημεία του εθνικού και τοπικού οδικού δικτύου στις Κοινότητες του Ταϋγέτου.

Προχθές Κυριακή, μάλιστα, έγινε αυτοψία κλιμακίου τεχνικών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, σε σημεία που καταγράφηκαν κατολισθήσεις πρανών και πτώσεις δέντρων στον οικισμό Μαχαλά της Αλαγονίας, στη Νέδουσα, το Λαδά και το Καρβέλι.

Υπάρχει δε συνεννόηση με τους προέδρους των Κοινοτήτων για το συντονισμό των μηχανημάτων που επιχειρούν στην περιοχή (άρσεις καταπτώσεων πρανών, καθαρισμοί ρείθρων και φρεατίων), ενώ προγραμματίζονται και παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών.

Όσον αφορά στην τοπική οδό από Αλαγονία προς Μαχαλά, λόγω κατολίσθησης που σημειώθηκε ο δρόμος κρίθηκε επικίνδυνος και αποφασίστηκε να κλείσει για λόγους ασφαλείας.

Επίσης σε δύο ακόμα σημεία του ίδιου δρόμου παρατηρήθηκαν πτώσεις πρανών, με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί το πλάτος του δρόμου. Στα σημεία αυτά έχει τοποθετηθεί σχετική σήμανση.

Τα φαινόμενα είναι υπό παρακολούθηση και τεχνικοί του Δήμου μελετούν τρόπους αντιμετώπισής τους.