Σε εξέλιξη αντιπλημμυρικά έργα πυρόπληκτων περιοχών σε Οιχαλία και Πυλία

Σε εξέλιξη αντιπλημμυρικά έργα πυρόπληκτων περιοχών σε Οιχαλία και Πυλία

Σε εξέλιξη βρίσκονται στην περιοχή της Οιχαλίας και της Πυλίας εργολαβίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, αντιπλημμυρικό έργο προϋπολογισμού 200.000 ευρώ βρίσκεται σε εξέλιξη στο Δήμο Οιχαλίας και μέχρι τώρα έχουν εκτελεσθεί εργασίες καθαρισμού, απομάκρυνσης δένδρων και διαμόρφωσης κοίτης στις εξής θέσεις:

-Ρέμα Μαυροζούμενας: μεταξύ νέας και παλιάς γέφυρας στην περιοχή Νεοχωρίου

-Ρέμα  Χάραδρος: από τη γέφυρα Ζευγολατιού έως γέφυρα Ανδανίας και για μήκος περίπου 1400 μέτρα

-Ρέμα Αμφίτας: από γέφυρα Αγριλόβουνου έως γέφυρα Μάνδρας, για μήκος περίπου 1.200 μέτρα.

Ο προγραμματισμός του έργου περιλαμβάνει αντίστοιχες εργασίες ακόμα στον Αμφίτα, από το Αγριλόβουνο έως Τριπόταμα κατά θέσεις, στη Μαυροζούμενα μεταξύ Μαγούλας και Ζευγολατιού και στο Χάραδρο όπου απαιτηθεί.

Παράλληλα, αντίστοιχη εργολαβία, προϋπολογισμού 70.000 ευρώ, είναι σε εξέλιξη και στις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Πύλου – Νέστορος, με καθαρισμό του γεφυριού πριν από το «Φουμαριστή», η οποία ολοκληρώνεται άμεσα, ενώ ο προγραμματισμός προβλέπει αντίστοιχες παρεμβάσεις και στα υπόλοιπα ρέματα της περιοχής. Η εργολαβία αυτή αντιμετωπίζει και προβλήματα της αγροτικής οδοποιίας, έχοντας παρέμβει μέχρι τώρα σε καθαρισμούς οδών ανάμεσα σε Χρυσοκελλαριά και Λειβαδάκια, αλλά και δυτικά του Βασιλιτσίου, σε αγροτικό δίκτυο.