Σφοδρή επίθεση Π. Μαντά σε ΣΥΡΙΖΑ για την πανδημία

Σφοδρή επίθεση Π. Μαντά  σε ΣΥΡΙΖΑ για την πανδημία

«Στη μάχη κατά της πανδημίας, ούτε συνταχθήκαμε όλοι μαζί στην κοινή προσπάθεια, ούτε εκπέμψαμε όλοι το ίδιο μήνυμα. Διότι ουδέποτε ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε πλάτη όπως ισχυρίζεται, ουδέποτε στήριξε τους εμβολιασμούς, ουδέποτε ενίσχυσε την εθνική προσπάθεια και ουδέποτε άσκησε υπεύθυνη και πατριωτική αντιπολίτευση».

Αυτά ήταν τα λόγια του βουλευτή Μεσσηνίας, Περικλή Μαντά, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης για τις ρυθμίσεις κατά της πανδημίας. Επιπλέον, άσκησε έντονη κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζοντας τη στάση της “τοξική” και “ακραία”, ενώ σημείωσε ότι όσο τηρείται αυτή η στάση, “δεν μπορούμε να βρούμε τις απαραίτητες ισορροπίες και συναινέσεις που απαιτούνται για τη συνεννόηση του πολιτικού μας συστήματος”.

Επιπλέον ο κ. Μαντάς στηλίτευσε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, αναφερόμενος στις έντονες αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν επιβλήθηκαν τα πρώτα περιοριστικά μέτρα στο καρναβάλι της Πάτρας, τη συστηματική υπονόμευση του λοιμωξιολόγου και επικεφαλής της επιτροπής των ειδικών κατά της COVID-19, Σωτήρη Τσιόδρα, κατά το πρώτο λοκντάουν, τις αντιρρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ όταν “έκλεινε” η οικονομία, αλλά και τις αντιδράσεις του όταν “άνοιγε” ο τουρισμός, όπως και την αμφισβήτηση της τεράστιας προσπάθειας της τηλεκπαίδευσης, όπου τα στελέχη και οι βουλευτές του εγκαλούσαν την κυβέρνηση για δήθεν “ζητήματα προσωπικών δεδομένων”, αλλά και για υποτιθέμενα “σκάνδαλα στη σύμβαση της CISCO”.

Επιπλέον, επιτέθηκε στον ίδιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, για τη διαρκώς υπονομευτική στάση του, από το Νοέμβριο του 2020, όταν έλεγε ότι “δεν υπάρχουν εμβόλια” και ότι “η κυβέρνηση κάνει εμπόριο ελπίδας”, τον Ιανουάριο της επόμενης χρονιάς όταν αμφισβήτησε τις δυνατότητες του προγράμματος εμβολιασμού λέγοντας ότι “δεν πρόκειται να φθάσουμε ούτε τους 25.000 εμβολιασμούς”, αλλά και αργότερα όταν έκανε αναφορές για δήθεν “ξεστοκάρισμα των εμβολίων”, υπονομεύοντας ευθέως την εμβολιαστική προσπάθεια της χώρας.

Τέλος, ο βουλευτής Μεσσηνίας στάθηκε στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μέσα στη Βουλή, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε πολλά σημαντικά μέτρα που έφερε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών και των άνω των 60 ετών, τα πρόστιμα στους αντιεμβολιαστές γονείς και τις ποινές για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Κατά τον κ. Μαντά, με την επιλογή του αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ στέρησε τη χώρα “από το ενιαίο μέτωπο και την κοινή στάση που όλοι οφείλουμε να έχουμε απέναντι στην πανδημία”, χαρακτηρίζοντας την προσέγγισή του “κοντόθωρη” και “αντιδραστική”, ενώ ευχήθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση “να αλλάξει πορεία από την επόμενη χρονιά”, προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας.