Σημαντικές συλλήψεις για κλοπές και ναρκωτικά σε επιχείρηση στη Μεσσηνία

Σημαντικές συλλήψεις για κλοπές και  ναρκωτικά σε επιχείρηση στη Μεσσηνία

Πωλούσε τσιγαριλίκια με χασίς αντί 5 ευρώ το ένα

Τρεις κλοπές εξιχνιάσθηκαν στη Μεσσηνία στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε, ενώ για διάφορα αδικήματα συνελήφθησαν 25 άτομα. Ανάμεσά τους συνελήφθη κι ένας 51χρονος, ο οποίος κατηγορείται από την Αστυνομία ότι πωλούσε σε τοξικομανείς τσιγαριλίκια με χασίς αντί 5 ευρώ το καθένα.

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου τις προηγούμενες μέρες. Κατά τη διάρκειά τους έγιναν έλεγχοι σε 1.495 άτομα, εκ των οποίων 1.127 ήταν Έλληνες και 368 αλλοδαποί, καθώς και σε 1.079 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν 186 άτομα, από τα οποία 119 ήταν Έλληνες και 67 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 114 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκαν συνολικά 283 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Πωλούσε τσιγαριλίκια
Στη Μεσσηνία συνελήφθησαν συνολικά 25 άτομα. Δύο άτομα συνελήφθησαν για κατοχή ναρκωτικών.

Στην Καλαμάτα από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας συνελήφθη ένας 51χρονος και στη κατοχή του βρέθηκαν συνολικά 11 τσιγαριλίκια και ποσότητα χασίς 2,9 γραμμαρίων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, από δεκαημέρου και μέχρι τη σύλληψή του ο 51χρονος διακινούσε τσιγάρα με χασίς σε τοξικομανείς έναντι 5 ευρώ το τεμάχιο.

Το πρωί της Τρίτης αστυνομικοί κατέλαβαν τον 51χρονο σε κατάστημα στην οδό Αναγνωσταρά να κατέχει 3 ισοβαρείς ποσότητες χασίς, βάρους 0,3 γραμμαρίων και ένα αυτοσχέδιο τσιγαριλίκι, τα οποία κατασχέθηκαν. Ακολούθησε έρευνα σε λυόμενη οικία που διέμενε σε δημοτικές εγκαταστάσεις, όπου βρέθηκαν άλλα 10 τσιγαριλίκια και 2 γραμμάρια χασίς.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης στη Μεσσηνία συνελήφθη στο Ασπρόχωμα ένας 36χρονος διότι κατείχε 0,1 γραμμάρια χασίς, καθώς κι άλλα τρία άτομα για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Για καταδικαστικά έγγραφα συνελήφθη ένας 54χρονος Ρομά, ο οποίος τον Απρίλιο είχε καταδικασθεί σε 4 χρόνια και 6 μήνες φυλάκισης για σύσταση και συμμορία για κλοπές από Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας. Επίσης, συνελήφθη μια 45χρονη από τη Ρωσία, καθώς είχε καταδικασθεί το 2001 για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και πλαστογραφία πιστοποιητικών κατ’ εξακολούθηση.

Ακόμα συνελήφθησαν:

-Ένας 16χρονος Ρομά στο Ασπρόχωμα για μη έκδοση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας

-Τρία άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

-Δεκατρείς αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.

Κλοπές
Σε ό,τι αφορά τις κλοπές που εξιχνιάσθηκαν, τη Δευτέρα παρουσιάσθηκε στην Αστυνομία μια 48χρονη και κατήγγειλε ότι την ημέρα εκείνη από την αυλή του σπιτιού της στο Καρβέλι τής αφαίρεσαν ένα ποδήλατο αξίας 350 ευρώ. Το ίδιο απόγευμα αστυνομικοί εντόπισαν ένας 13χρονο να οδηγεί το ποδήλατο, το οποίο και κατάσχεσαν. Ταυτόχρονα, συνέλαβαν κι έναν 39χρονο ο οποίος έχει την επιμέλεια του 13χρονου. Από την προανάκριση πρόεκυψε ότι ο 13χρονος πήρε το ποδήλατο μαζί με έναν 15χρονο.

Η δεύτερη περίπτωση που εξιχνιάσθηκε αφορούσε κλοπή σε αποθήκη σπιτιού στην Άνθεια, την οποία ένας 24χρονος Ρομά παραβίασε και αφαίρεσε είδη τροφίμων, αξίας 200 ευρώ. Κατά την έξοδό του, όμως, έγινε αντιληπτός από περιπολούντες αστυνομικούς και τράπηκε σε φυγή, εγκαταλείποντας τα κλοπιμαία λίγο πιο πέρα, τα οποία και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη της αποθήκης. Ύστερα από έρευνες εντοπίσθηκε το αυτοκίνητό του κοντά στο σπίτι του και συνελήφθη. Το δε όχημα κατασχέθηκε.

Τέλος, από το Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Μάνης εξιχνιάσθηκε κλοπή σε εργοτάξιο που είχε γίνει κατά το χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο φέτος. Από εργοτάξιο στις Θαλάμες είχαν κλαπεί οικοδομικά υλικά και ένας ηλεκτρικός τροχός, συνολικής αξίας 3.500 ευρώ.

Για την υπόθεση αυτή προέκυψαν στοιχεία από βιντεοληπτικό υλικό και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών Αλβανών, κατοίκων της περιοχής, ηλικίας 39, 45 και 50 ετών, για κλοπή.

Της Βίκυς Βετουλάκη