Συγχαρητήρια, κε δήμαρχε, Συγχαρητήρια, κε πρόεδρε

Συγχαρητήρια, κε δήμαρχε,  Συγχαρητήρια, κε πρόεδρε

Πληροφορηθήκαμε ότι σταμάτησαν οι εργολαβίες της κατασκευής του έργου βελτίωσης του δρόμου Βέργας – Άνω Βέργας.

Πώς και δεν τα καταφέρατε με τις νέες μελέτες που παραγγείλατε και τις χρυσοπληρώσατε, επειδή τάχα οι υπάρχουσες ήταν ελλιπείς;

Έχετε καταλάβει ότι πρόκειται για ένα δρόμο δασικό–αγροτικό–αντιπυρικό, που περνά σχεδόν ολόκληρος μέσα από δασική περιοχή;

Ένα δρόμο που χρειαζόταν απλά μια μπουλντόζα να τον διανοίξει με βάση την υπάρχουσα μελέτη και κατόπιν, αν σε κάποια σημεία απαιτούνταν να ξεφύγει από την αδειοδοτημένη πορεία, τότε, όταν θα τελείωνε η διάνοιξη, θα προβαίνατε σε ενημέρωση των φακέλων όπου απαιτούνταν. Δασική περιοχή είναι και δεξιά και αριστερά και επί του δρόμου που προέβλεπε η μελέτη μας. Με αυτήν ακριβώς τη μέθοδο κατασκευάζει και το Δασαρχείο τους δασικούς δρόμους που διανοίγει μέσα σε δασικές περιοχές.

Έτσι δεν έγιναν, άλλωστε, παρόμοια έργα στο παρελθόν; Έτσι δεν έγινε το άνω τμήμα του εν λόγω δρόμου που όλοι σήμερα χρησιμοποιούμε; Τότε, όμως, διαχειρίζονταν την τύχη του Δήμου μας άνθρωποι που νοιάζονταν για τη δημιουργία και την ανάπτυξη και όχι για τη γραφειοκρατία και τη διάλυση των εργολαβιών.

Απλά χρειαζόταν θέληση, γνώση, ικανότητα και πυγμή.

Τελικά, πέρασε όλων αυτών που δεν ήθελαν να γίνει το έργο.

Δεν καταφέρατε να επιβληθείτε πουθενά και σε τίποτα.

Τα αντικειμενικά σας ελλείμματα εμποδίζουν την πρόοδο του τόπου μας.

Έτσι απλά χάνετε τις πιστώσεις των 800.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ και των 300.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας, που με πολύ κόπο και αγώνα είχαν εξασφαλισθεί από τους προκατόχους σας.

Συγχαρητήρια, κε πρόεδρε της Βέργας.

Συγχαρητήρια, κε δήμαρχε της Καλαμάτας.

Γκούντη Κυβέλου
Πολιτικός Μηχανικός, πρώην υπάλληλος της ΤΥ Δήμου Καλαμάτας, μελετήτρια της μελέτης «Βελτίωση του δρόμου Βέργας – Άνω Βέργας»