Συλλήψεις για ναρκωτικά και όπλα με τη βοήθεια του αστυνομικού σκύλου της Μεσσηνίας στην Ανατολική Μάνη

Συλλήψεις για ναρκωτικά  και όπλα με τη βοήθεια του αστυνομικού σκύλου της Μεσσηνίας στην Ανατολική Μάνη

Ειδικότερα, την Τετάρτη συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, δύο Έλληνες, ηλικίας 42 και 47 ετών και δύο αλλοδαποί, ένας 40χρονος από το Ιράν και ένας 37χρονος από την Αλβανία, σε βάρος των όποιων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Συλλήψεις

Οι συλλήψεις έγιναν ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ευρώτα, του Τμήματος Τροχαίας Σπάρτης, του Αστυνομικού Σταθμού Μονεμβασιάς, των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος και Δίκυκλης Αστυνόμευσης Λακωνίας και τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Από την αστυνομική προανάκριση που διεξήχθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης προέκυψε ότι οι δράστες δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Κατασχέσεις

Ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια των δραστών σε Αρεόπολη και Γύθειο, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα:

Στην οικία του 42χρονου ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 12,2 γραμμαρίων, μεταλλική βαλλίστρα μετά σκοπευτικής διόπτρας, κυνηγετικό όπλο και δύο κινητά τηλέφωνα.

Στην οικία του 47χρονου ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 472 γραμμαρίων, κυνηγετικό όπλο και ένα κινητό τηλέφωνο.

Στις οικίες του 40χρονου και του 37χρονου μικροποσότητες κάνναβης και 2 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

Της Βίκυς Βετουλάκη