«Τα 4 αόρατα Βασίλεια της Φύσης»

«Τα 4 αόρατα Βασίλεια της Φύσης»

Η δική μας αγαπημένη συγγραφέας, Ευρυδίκη Σιγαλού, με καταγωγή από τους Γαργαλιάνους, μας προσφέρει και φέτος ένα αξιόλογο βιβλίο της. Τίτλος της παιδικής νουβέλας «Τα 4 αόρατα Βασίλεια της Φύσης», από τις εκδόσεις ΜΕΘΕΞΙΣ.

Αμέσως, μας κινεί το ενδιαφέρον να το διαβάσουμε για να μάθουμε ποια είναι αυτά τα 4 αόρατα Βασίλεια που υπάρχουν ανάμεσά μας και δεν τα βλέπουμε;

Με τη δυνατή της πένα, περιγράφει τη ζωή και τις υποχρεώσεις όλων αυτών των αόρατων ηρώων που εργάζονται με νοιάξιμο, για να ζούμε όλοι εμείς στη Γη με αρμονία.

Χωρίς εικονογράφηση αυτή τη φορά στο βιβλίο της, περνά με ελευθερία στη νουβέλα και δημιουργεί ο γραπτός της λόγος ζωντανές εικόνες στη φαντασία του κάθε παιδιού.

Το βιβλίο μάς μιλάει για τα 4 στοιχεία του Πλανήτη μας: Τη Γη, τη Φωτιά, το Νερό και τον Αέρα. Ενώ είναι τέσσερα αδέλφια τόσο διαφορετικά μεταξύ τους, το ένα δεν μπορεί να ζήσει χωρίς το άλλο, και εμείς οι άνθρωποι δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς εκείνα.

Επίσης, το κάθε στοιχείο της Φύσης για να λειτουργήσει χρειάζεται απαραίτητα τους βοηθούς του, οι οποίοι ζουν και εργάζονται στα 4 Αόρατα Βασίλεια.

Τελειώνοντας τη νουβέλα αισθανόμαστε με ένα γλυκό τρόπο πως τελικά ό,τι βιώνουμε ή ό,τι μας έχει χαριστεί για να ζήσουμε, είναι αποτέλεσμα Συλλογικότητας και Συμπαντικής Πρόνοιας.

Η Ευρυδίκη Σιγαλού είχε φιλοξενηθεί πριν από δύο χρόνια στη Λαϊκή Βιβλιοθήκη της Καλαμάτας και είχε επισκεφθεί Δημοτικά Σχολεία της πόλης. Ευχόμαστε να έρθει ξανά κοντά μας!

Ε.Σ.