Το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής και Διαιτολογίας από σήμερα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής και Διαιτολογίας από σήμερα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Υπό την αιγίδα του Τμήματος Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου τελεί το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής και Διαιτολογίας που πραγματοποιείται διαδικτυακά από σήμερα 9 έως 12 Δεκεμβρίου. 

Στο συνέδριο θα μιλήσουν εκπρόσωποι από την ακαδημαϊκή και επιστημονική κοινότητα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ εκ μέρους του Τμήματος Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος Γεώργιος Πανουτσόπουλος.

Να σημειωθεί πως το Τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας με έδρα την Καλαμάτα ξεκίνησε τη λειτουργία του το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 με 150 φοιτητές, καλύπτει ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων όπως της Διατροφής, της Επιστήμης των Τροφίμων, της Μοριακής Βιολογίας, της Φυσιολογίας, του Μεταβολισμού και άλλων συνδυάζοντας θεωρητική διδασκαλία με εργαστηριακή και πρακτική-κλινική άσκηση. Αποστολή του είναι η δημιουργία νέων επιστημόνων κατάλληλα εκπαιδευμένων σε αντικείμενα σχετικά με τη διατροφή και τις διαιτητικές ανάγκες ειδικών πληθυσμιακών ομάδων, καθώς και η βελτίωση των διατροφικών συνηθειών, της υγείας και ποιότητας ζωής του γενικού πληθυσμού.

Από το φετινό ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 παρέχονται και διδακτορικές σπουδές, κάνοντας δεκτές δύο υποψήφιες διδάκτορες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πραγματοποίηση του 16ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Διατροφής και Διαιτολογίας μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.hdacongress.gr, ενώ σχετικά με σπουδές την ιστοσελίδα του Τμήματος: www.nds.uop.gr.