Το 3×4 στα Χανιά με Λουκίνα και έπιασε 4άδα η Καλαμάτα

Το  3×4 στα Χανιά με Λουκίνα και έπιασε 4άδα η Καλαμάτα

Με δύο… μπαλωθιές του Λουκίνα, η ομάδα της Καλαμάτας πέρασε νικηφόρα 1-2 μέσα από τα Χανιά, φτάνοντας στην 4η συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα της Super League 2 που συνεχίστηκε χθες με την εμβόλιμη 8η αγωνιστική.

Με αυτό το 3ποντο, η Μαύρη Θύελλα έπιασε 4άδα στο Νότιο Όμιλο, έχοντας μάλιστα και δύο αγώνες λιγότερους από τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό, ο οποίος φιγουράρει αήττητος στην κορυφή του Νοτίου Ομίλου.

Ο Λουκίνας …πλήγωσε την παλιά του ομάδα, χωρίς όμως να πανηγυρίσει τα γκολ του και οι Χανιώτες του ανταπέδωσαν την αγάπη τους όταν έγινε αλλαγή προς το τέλος του αγώνα. Ο 30χρονος επιθετικός που μόλις πριν λίγα 24ωρα βραβεύθηκε ως 1ος σκόρερ του περυσινού πρωταθλήματος της Football League, …ξαναθυμήθηκε την τέχνη του, ανοίγοντας το σκορ (και τον προσωπικό του φετινό «λογαριασμό» στο 34’ «κλέβοντας» τη μπάλα και εκτελώντας …από αέρος τον Κατσιμήτρο, με ψηλοκρεμαστό σουτ. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, το οποίο ισοφάρισαν στο 58’ οι Κρητικοί με σουτ του Βασιλόγιαννη.

Το «χ» όμως δεν ήταν αρκετό για την Καλαμάτα, η οποία παίζοντας με αντεπιθέσεις στο β’ ημίχρονο, έφτασε στο νικητήριο 1-2 και πάλι με τον Λουκίνα, ο οποίος «ξαναχτύπησε» στο 84’ με κεφαλιά, αξιοποιώντας ιδανικά τη σέντρα του Κωνσταντινόπουλου.

ΧΑΝΙΑ (Νίκος Παπαδόπουλος): Κατσιμήτρος, Πατάπης (55′ Κολλάς), Ζιούλης, Παντεκίδης, Καμαρά (69′ Κόλα), Παναγιωτούδης (90′ Βασιλακάκης), Κάρλος (69′ Μασούρας), Τριανταφυλλάκος (55′ Κογιέτε), Βασιλόγιαννης, Βάρκας, Μπαΐροβιτς.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Νίκος Αναστόπουλος): Ταΐρης, Μοζέρ (70′ Σκεντεράι), Μπακαγιόκο, Παπατόλιος, Κωνσταντινόπουλος, Τσαγκαλίδης (70′ Μαβινγκά), Αναστασόπουλος, Ματέους (85′ Τσελεπίδης), Τάτος, Φελίπε (58′ Παυλίδης), Λουκίνας (85′ Μαρκόφσκι).

Η ΠΑΕ Καλαμάτα συγχαίρει τους διαιτητές του αγώνα
Η ΠΑΕ Καλαμάτα συγχαίρει τους διαιτητές του αγώνα Κωνσταντίνο Κατοίκο (Αθηνών) και τους βοηθούς Ισσα (Αθηνών), Δημόπουλο Μ. (Δυτ. Αττικής) και Στάμο (Ηλείας) και τους εύχεται να έχουν πάντα τέτοιες διαιτησίες και καλή συνέχεια στην καριέρα τους. Τέτοιες διαιτησίες προάγουν το πρωτάθλημα της Super League 2.

Αναστόπουλος: «Άδικο» σκορ, δίκαιη νίκη αφιερωμένη στον Πρασσά
Δίκαιη χαρακτήρισε τη νίκη της Καλαμάτας στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι, ο προπονητής Νίκος Αναστόπουλος, επισημαίνοντας όμως ότι το σκορ ήταν άδικο, καθώς η τοπική μας ομάδα θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα γκολ, τόσο στο α’ όσο και στο β’ ημίχρονο. Βαθμοί και ψυχολογία είναι αυτά που «κρατούν» οι «μελανόλευκοι», με τον έμπειρο τεχνικό να τονίζει την ανάγκη να παραμείνουν «προσγειωμένοι». Ιδιαίτερα εν όψει του επικείμενου «πονηρού», όπως ήταν το επίθετο που έδωσε ο ίδιος, στο παιχνίδι  με τη Ζάκυνθο, το οποίο δεν πρέπει η Καλαμάτα να θεωρήσει εύκολο, είτε οι παίκτες να επαναπαυτούν στις «δάφνες» της επιτυχίας στα Χανιά. Ο κ. Αναστόπουλος αφιέρωσε τη νίκη εκ μέρους όλων στον πρόεδρο Γιώργο Πρασσά, «ο οποίος την ήθελε πολύ» και πλέον το ζητούμενο είναι νίκη και την Κυριακή για να κάνουν όλοι στη Μαύρη Θύελλα καλές γιορτές!

Νότιος Όμιλος
Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής

Χανιά – Καλαμάτα 1-2

Αστέρας Βλαχιώτη – Καραϊσκάκης 1-1

Διαγόρας – Παναθηναϊκός Β’ 1-2

ΟΦ Ιεράπετρας – Κηφισιά 2-1

Αιγάλεω – Ρόδος 3-1

Ηρόδοτος – Λεβαδειακός 0-1

Ζάκυνθος – ΑΕΚ Β’ 0-0

Καλλιθέα – Επισκοπή αναβλήθηκε

Ρεπό: Εργοτέλης

Η βαθμολογία

1. Λεβαδειακός 20

2. ΑΕΚ Β’ 17

3. Αιγάλεω 13

4. Καλαμάτα 12

5. Καλλιθέα 12

6. Ρόδος 12

7. Εργοτέλης 10

8. Κηφισιά 10

9. Παναθηναϊκός Β’ 10

10. Χανιά 8

11. Καραϊσκάκης 8

12. Ιεράπετρα 8

13. Διαγόρας 8

14. Αστέρας Βλαχιώτη 5

15. Ηρόδοτος 5

16. Επισκοπή 4

17. Ζάκυνθος 1

-Εκκρεμούν οι αγώνες Αστέρα Βλαχιώτη-Καλαμάτα, Καλλιθέα-Επισκοπή, Καλλιθέα-Ζάκυνθος, Κηφισιά-Ζάκυνθος, Ρόδος-Καλλιθέα, ενώ ρεπό έχουν κάνει Ιεράπετρα, Καλαμάτα, Καλλιθέα, Παναθηναϊκός Β’, Αιγάλεω, Καραϊσκάκης, Ηρόδοτος και Εργοτέλης.

Επόμενη αγωνιστική
Σάββατο 18/12, 14:45

Παναθηναϊκός Β’ – Χανιά

Κυριακή 19/12, 14:45

Ρόδος – Ηρόδοτος

Επισκοπή – Αιγάλεω

Κηφισιά – Καλλιθέα

ΑΕΚ Β’ – ΟΦ Ιεράπετρας

Καλαμάτα – Ζάκυνθος

Καραϊσκάκης – Διαγόρας

Εργοτέλης – Αστέρας Βλαχιώτη

Ρεπό: Λεβαδειακός