Τυχερά παιχνίδια: Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία

Τυχερά παιχνίδια: Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία

Για ακόμα μια χρόνια πολλοί δοκιμάζουν την τύχη τους αγοράζοντας Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο, είτε ως γούρι είτε γιατί ελπίζουν πως αυτή η αγορά θα τους αλλάξει τη ζωή, ή και τα δύο.

Βέβαια, εκτός από αυτούς που λίγες φορές το χρόνο δοκιμάζουν την τύχη τους δίνοντας χρήματα για λαχείο, υπάρχουν και όσοι συστηματικά παίζουν και ελπίζουν ότι «θα τους κάτσει».

Από την πλευρά μας, μιλήσαμε με επαγγελματίες της Καλαμάτας που πωλούν νόμιμα τυχερά παιχνίδια για την κίνηση των τελευταίων ημερών, τη χρονιά που πέρασε και, φυσικά, τις προτιμήσεις του κόσμου:

Από το πρακτορείο Λαχείων Γαϊτάνη, η κυρία Ευαγγελία Γαϊτάνη παρατήρησε ότι η κίνηση είναι ικανοποιητική. Τη μεγαλύτερη ζήτηση αυτή τη στιγμή έχει το Κρατικό Λαχείο που κληρώνει σήμερα στις 5.00 το απόγευμα και δίνει 3 εκατομμύρια ευρώ στην 5άδα. Δύο εκατομμύρια ευρώ δίνει το ένα απόκομμα του συγκεκριμένου λαχείου, ενώ τα άλλα τέσσερα από 250.000 ευρώ.

Σχετικά με το «Σκρατς», η κα Γαϊτάνη ανέφερε ότι επίσης έχει κίνηση, αλλά δε συγκρίνεται με εκείνη του λαχείου, αφού «το λαχείο κάνει τον κόσμο να ελπίζει για μια εβδομάδα ότι μπορεί να κερδίσει και έτσι κάνει όνειρα».

Για τη χρονιά που φεύγει σε μερικές ώρες, δήλωσε ότι ήταν πολύ δύσκολη για το επάγγελμά της, καθώς άνοιξαν μετά το Πάσχα, ωστόσο η ίδια ελπίζει, αφού δεν μπορεί να κάνει και κάτι άλλο.

Κλείνοντας θέλησε να ευχηθεί σε όλο τον κόσμο καλή χρονιά με υγεία, ενώ τον κάλεσε να αγοράσει ένα λαχείο για να ανοίξει ένα παράθυρο στην τύχη του.

Ο Ευθύμιος Πατσάς, που διατηρεί πρακτορείο ΟΠΑΠ, ανέφερε ότι με βάση τα δεδομένα που επικρατούν η κίνηση στο κατάστημά του είναι αρκετά ικανοποιητική. Όσο για το Κρατικό, σχολίασε ότι αυτές τις ώρες «φουντώνει» η ζήτηση, αφού πλησιάζει η ώρα της κλήρωσης.

Σχετικά με τα υπόλοιπα παιχνίδια, είπε ότι τα περισσότερα έχουν το κοινό τους, για να προσθέσει ότι ο κόσμος προτιμά κάποιο από αυτά, αφού θέλει άμεσο κέρδος και δεν μπορεί να περιμένει.

Ο Αντώνης Σταματέλος από το πρακτορείο ΟΠΑΠ Ζαχαρόπουλου δήλωσε ότι παραδόξως το τελευταίο διάστημα, παρά τα δύσκολα μέτρα, έχει αυξηθεί η κίνηση, κάτι που ο ίδιος μεταφράζει ως εξής: αρκετοί θεωρούν ότι αν παίξουν, θα πάει καλά η τύχη τους για το νέο έτος.

Ο κόσμος, όπως μας είπε ακόμη, παίζει το κλασικό Τζόκερ και ακολουθούν το ΚΙΝΟ, το Στοίχημα και το ΛΟΤΤΟ. Ωστόσο, η σειρά μπορεί να αλλάξει ανάλογα με το αν υπάρχει τζακ-ποτ. Παράλληλα, υπάρχουν και οι σταθεροί φίλοι του Σκρατς.

Μιλώντας για τη χρονιά που φεύγει, σχολίασε ότι ήταν δύσκολη, διότι «υπήρξαν τα κλεισίματα», αλλά τις τελευταίες εβδομάδες κάπως «σώζονται» οι δυσκολίες που προηγήθηκαν.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση