«Άνθρωποι και Ποντίκια»: Ανάγνωση τη Δευτέρα στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

«Άνθρωποι και Ποντίκια»: Ανάγνωση τη Δευτέρα στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

H τέταρτη συνάντηση του δ’ κύκλου της Λέσχης Ανάγνωσης (περίοδος 2021 – 2022), σε συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας από την covid-19 (αποστάσεις, χρήση μάσκας, κ.λπ.).

Μάλιστα, πριν από την παρουσίαση και το σχολιασμό του μυθιστορήματος «Άνθρωποι και Ποντίκια» του Αμερικάνου νομπελίστα συγγραφέα Τζον Ερνστ Στάινμπεκ, έχει προγραμματιστεί η προβολή της θεατρικής παράστασης του ομώνυμου βιβλίου, σε σκηνοθεσία Θάνου Περιστέρη, με ελεύθερη είσοδο.

Το μυθιστόρημα «Άνθρωποι και Ποντίκια» εκδόθηκε πρώτη φορά το 1937 και αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς, ενώ ο Τζων Στάινμπεκ τιμήθηκε με το βραβείο Νομπέλ Λογοτεχνίας το 1962.

Να σημειωθεί πως η Λέσχη Ανάγνωσης είναι ανοιχτή σε όλους όσοι αγαπούν το βιβλίο και δεν περιορίζεται στα μέλη της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων (περισσότερες πληροφορίες κα Μαρία Νταλλή, salvadordal@gmail.com & messinionsyggrafeonenosi@gmail.com).

Επίσης, στο διαδίκτυο προσφέρεται ελεύθερα προς προβολή η ομώνυμη ταινία του Lewis Milestone.