Δημαιρεσίες Δήμου Καλαμάτας: Δύο νέα πρόσωπα μεταξύ των αντιδημάρχων του νέου σχήματος

Δημαιρεσίες Δήμου Καλαμάτας: Δύο νέα πρόσωπα μεταξύ των αντιδημάρχων του νέου σχήματος

Ολοκληρώθηκε η ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. Καλαμάτας που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, ώστε να εκλέγει το νέο προεδρείο του Σώματος.

Η παράταξη Βασιλόπουλου πρότεινε για πρόεδρο τον Δημήτρη Πολίτη, η παράταξη Κοσμόπουλου για αντιπρόεδρο τον Στάθη Σταματόπουλο, ενώ για τη θέση του γενικού γραμματέα η παράταξη του Βασίλη Τζαμουράνη πρότεινε τον Κωνσταντίνο Τσαπόγα.

Ακολούθησαν οι ψηφοφορίες για τα τρία παραπάνω πρόσωπα με το αποτέλεσμα να ορίζει για προεδρείο:

-Πρόεδρος ΔΣ Καλαμάτας: Δημήτρης Πολίτης (19 θετικές ψήφοι / 18 λευκά)

-Αντιπρόεδρος ΔΣ Καλαμάτας: Στάθης Σταματόπουλος (22 θετικές ψήφοι / 15 λευκά)

-Γενικός Γραμματέας: Κωνσταντίνος Τσαπόγας (24 θετικές ψήφοι / 13 λευκά)

Ακόμα, όσον αφορά στους νέους Αντιδημάρχους που ορίστηκαν από τον Δήμαρχο Καλαμάτας είναι οι εξής:

Οικονομικών: Σαράντος Μαρινάκης

Τουρισμού, Στρατηγικού Σχεδιασμού & Ηλ. Διακυβέρνησης: Νίκος Μπασακίδης

Κοινωνικής Πολιτικής: Γιώργος Φάβας

Απορριμμάτων & Πολιτικής Προστασίας: Γιάννης Ζαφειρόπουλος

Νέων έργων & Πολεοδομίας: Ανδρέας Καραγιάννης

Γεωτεχνικών έργων & Εθελοντισμού: Αναστάσης Σκοπετέας

Συντήρησης υποδομών & Κυκλοφοριακών Παρεμβάσεων: Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος

Διοίκησης & Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού: Μαρία Αγγελή

Αναπληρωτής Δημάρχου για το έτος 2022: Γιώργος Φάβας

Σύμφωνα με διευκρίνιση του δημάρχου, οι Μαρία Αγγελή και Ανδρέας Καραγιάννης πρόκειται να είναι άμισθοι αντιδήμαρχοι.

Τέλος, την Τρίτη αναμένεται να ανακοινωθούν οι προέδροι των Επιτροπών για το δήμο Καλαμάτας.

Έντονες οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τους νέους αντιδημάρχους

Πλήθος αντιδράσεων προκάλεσαν οι προχθεσινές δημαιρεσίες Καλαμάτας, αφού μεταξύ των νέων αντιδημάρχων που ορίστηκαν από το δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο προέκυψε μία επιπλέον ανεξαρτητοποίηση, αυτή του Ανδρέα Καραγιάννη από το συνδυασμό του Βασίλη Τζαμουράνη. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με την ήδη ανεξαρτητοποιημένη Μαρία Αγγελή από το συνδυασμό του Μανώλη Μάκαρη, αποτέλεσαν τα δύο νέα πρόσωπα που πλαισιώνουν το νέο σχήμα αντιδημάρχων για την επόμενη διετία στο Δήμο Καλαμάτας.

Πικρία Τζαμουράνη για την ανεξαρτητοποίηση Καραγιάννη

Την πικρία του εξέφρασε ο επικεφαλής της παράταξης «Πρότυπος Δήμος», Βασίλης Τζαμουράνης, σχετικά με την απόφαση του δημοτικού συμβούλου του συνδυασμού του, Ανδρέα Καραγιάννη, να ανεξαρτητοποιηθεί, αναλαμβάνοντας θέση αντιδημαρχίας και συμπορευόμενος με τη Δημοτική Αρχή.

«Εύχομαι αυτή η κίνηση του κυρίου δημάρχου να έχει τα αποτελέσματα που προσδοκά και να ευχηθώ στον Ανδρέα (Καραγιάννη), εξ όσων πληροφορήθηκα εκ των υστέρων θα αναλάβει έναν τέτοιο ρόλο, να έχει επιτυχία για το καλό της πόλης μας, και να προχωρήσει τα έργα που μαζί είχαμε μελετήσει και ωριμάσει την προηγούμενη περίοδο στο Δήμο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μάκαρης «Πειθήνια όργανα της Δημοτικής Αρχής οι ανεξαρτητοποιημένοι δημοτικοί σύμβουλοι»

Ως «πειθήνια όργανα της Δημοτικής Αρχής» χαρακτήρισε ο Μανώλης Μάκαρης τους ανεξαρτητοποιημένους δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι κατά την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας επελέγησαν από το δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, προκειμένου να συμπληρώσουν το νέο σχήμα αντιδημάρχων.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες» σχετικά με τον πρόσφατο ανασχηματισμό της Δημοτικής Αρχής: «Όσον αφορά στις ανεξαρτητοποιήσεις, θεωρώ ότι δυστυχώς η Δημοτική Αρχή Βασιλόπουλου έχασε μια σημαντική ευκαιρία μέσω μιας προγραμματικής σύγκλισης με όλες –κατά το δυνατόν- τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου να πετύχει μια οικουμενική στήριξη. Αντ’ αυτού, η Δημοτική Αρχή ακολουθεί την πάγια τακτική των μεταγραφών δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης», υπογράμμισε ο Μ. Μάκαρης.

Και πρόσθεσε: «Η προσάρτηση μεμονωμένων ανεξαρτητοποιημένων δημοτικών συμβούλων στη Δημοτική Αρχή Βασιλόπουλου δεν αποτελεί διεύρυνση, αφού οι συγκεκριμένοι σύμβουλοι εγκαταλείπουν την παράταξή τους, το πρόγραμμά τους, τις ιδέες τους και μετατρέπονται σε πειθήνια όργανα της Δημοτικής Αρχής».

Νιάρχος: «Πάρτι ανεξαρτητοποιήσεων το Δ.Σ. Καλαμάτας»

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε η τοποθέτηση και του δημοτικού συμβούλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης Καλαμάτας», Τάσου Νιάρχου, σχετικά με τα όσα εκτυλίχθηκαν στην κυριακάτικη ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.

Όπως ανέφερε ο ίδιος μεταξύ άλλων: «Δεν έχουμε καμία διάθεση να κρίνουμε ηθικά καμία από τις πλευρές που συμμετείχαν, και συνεχίζουν, στο πάρτι ανεξαρτητοποιήσεων στο Δ.Σ. Καλαμάτας. Αυτό, το αφήνουμε στους ψηφοφόρους, που άλλο ψηφίζουν και άλλο βγάζει η κάλπη».

Και συνέχισε λέγοντας: «Το έδαφος για μετατοπίσεις, συγκολλήσεις μεταξύ των παρατάξεων δεν είναι μόνο ο πρόσφατος εκλογικός νόμος περί κυβερνησιμότητας που το επιτρέπει. Η σύμπραξη πολλών αιρετών που είδαν το “φως το αληθινό” το διάστημα που ακολούθησε των εκλογών του 2019, με αποτέλεσμα να ανεξαρτητοποιηθούν από τις παρατάξεις με τις οποίες εκλέχτηκαν, κατέστησε τις πλειοψηφίες θηριώδεις, σε συνδυασμό με τον εκλογικό νόμο που υπάρχει αυτή τη στιγμή».

Της Χριστίνας Μανδρώνη