Εργαστήριο επιχειρηματικότητας: “Πώς πωλείται το τυποποιημένο ελαιόλαδο”

Εργαστήριο επιχειρηματικότητας: “Πώς πωλείται το τυποποιημένο ελαιόλαδο”

Εργαστήριο επιχειρηματικότητας, με θέμα “Πως πωλείται το τυποποιημένο ελαιόλαδο” θα πραγματοποιήσει το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας την προσεχή Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου (18:30-20:30).

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η υποστήριξη της προσπάθειας των μικρών και μεσαίων παραγωγών ελαιολάδου να διερευνούν την αγορά στην οποία διαθέτουν τα προϊόντα τους.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

-Παρουσίαση του cluster”InoFA” (Internet of FoodAlliance) και της προοπτικής που ανοίγει η συνεργασία πάνω στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Παρουσίαση περιπτώσεων αγροδιατροφικής συνεργασίας μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίας προϊόντων (Dr. Ηλίας Κάλφας, SPMO)

-Συζήτηση για την επιχειρηματικότητα στον τομέα της ελιάς και της ελαιοπαραγωγής, με αφορμή ερωτήσεις και προβληματισμούς που έχουν προκύψει από τα σεμινάρια του ΚΑΕΜ. Στη συζήτηση θα λάβουν μέρος οι κ.κ. Νίκος Αρχοντής (International Trade Specialist, GIZ), Ηλίας Καλφακάκος (οικονομολόγος – μηχανικός Διοίκησης), Εμμανουήλ Καρπαδάκης (Καινοτομία Ελαιολάδου και Τμήμα Εξαγωγών στην Terra Creta, δοκιμαστής ελαιολάδου σε ομάδα διαπιστευμένου εργαστηρίου) και Τζένη Σκοτίδη (διευθύντρια της Simply Exports).

-Παρουσίαση του “AgroDesignCluster.  Πρόκειται για μια πλατφόρμα που προσφέρει υπηρεσίες marketing, branding, και design  στον αγροδιατροφικό τομέα. Απώτερος στόχος είναι η δημιουργία ενός διεθνούς δικτύου συνεργασίας υπηρεσιών για το marketing, το branding και το design (Πάνος Ρεμούνδος, πολιτικός επιστήμονας).

-Παρουσίαση του διαγωνισμού επιχειρηματικότητας και της διαδικασίας συγκρότησης μιας επιχειρηματικής ιδέας για την ελιά και το ελαιόλαδο. Από τις προτάσεις που θα κατατεθούν, θα επιλεγούν δύο, μία για νεοσύστατη επιχείρηση/υπηρεσία και μία για ώριμο επιχειρηματικό σχέδιο. Οι δύο επιλεγμένες προτάσεις θα υποστηριχθούν από το AgroDesignCluster και το ClusterInoFA για τη δημιουργία σχεδίου branding και δικτύωσης.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται εγγραφή.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο του ΚΑΕΜ στην Καλαμάτα τηλεφωνικά στο 27210 25700, μέσω e-mail στο info@kaem.gr, www.kaem.gr/seminars/.

Να σημειωθεί πως το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας δημιουργήθηκε το 2016 από το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη &Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή – Κολέγιο Περρωτής. Σκοπός του είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό τομέα της Μεσσηνίας. Οι δε υπηρεσίες που προσφέρει στην τοπική κοινωνία στηρίζονται σε επιστημονικά δεδομένα εφαρμογής παραγωγικών διαδικασιών και υπηρεσιών, καθώς και στην αθροιστική εμπειρία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στον τομέα της Βιωματικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Προσφέρει επίσης συμβουλευτική ίδρυσης νέας και ανάπτυξη υπάρχουσας επιχείρησης.