Καλαμάτα: Ο βασιλιάς του καρναβαλιού της Ξάνθης μοίρασε δώρα στην Παιδιατρική Κλινική

Καλαμάτα: Ο βασιλιάς του καρναβαλιού της Ξάνθης μοίρασε δώρα στην Παιδιατρική Κλινική

Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας βρέθηκε ο βασιλιάς του καρναβαλιού της Ξάνθης και παρέδωσε στη διοικήτρια του Ιδρύματος δώρα για τα παιδιά που νοσηλεύονται στην Παιδιατρική Κλινική.

Στην όλη πρωτοβουλία συνέδραμαν ακόμα ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας, ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας «Αίολος», καθώς και εκπρόσωποι του Καλαματιανού Καρναβαλιού.

Μετά την παράδοση των δώρων η διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Ελένη Αλειφέρη, χαρακτήρισε την κίνηση αυτή ευχάριστη και αισιόδοξη, καθώς γεμίζει ελπίδα.

Με τη σειρά της, η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Καλαματιανού Καρναβαλιού, Κέλλυ Φερέτου, θέλησε να ευχηθεί σε όλα τα παιδιά υγεία, ενώ πρόσθεσε ότι το καρναβάλι είναι χαρά και διασκέδαση κι αυτό ήθελαν να μεταφέρουν χθες στους μικρούς ασθενείς.

Εκ μέρους του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας ο Ανδρέας Ζαγάκος δήλωσε ότι «ο αγαπημένος σε όλους πειρατής του Θερμαϊκού αφύπνισε την κοινωνική συνείδηση των μελών του Συλλόγου» και έτσι συμμετείχαν στη χθεσινή κίνηση.

Ο δε πρόεδρος του «Αίολου», Χάρης Βγενής, ανέφερε ότι στο ταξίδι προς την υγεία και την ελπίδα ο Σύλλογος θα είναι πάντα παρών να σηκώνει είτε τα πειρατικά πανιά είτε τα αθλητικά πανιά, ενώ ευχήθηκε ενέργειες σαν τη χθεσινή να βρουν μιμητές.

Τελευταίος μίλησε ο βασιλιάς του καρναβαλιού της Ξάνθης. Ξεκίνησε, λοιπόν, ευχαριστώντας τους ανθρώπους του Νοσοκομείου Καλαμάτας που του έδωσαν την άδεια να επισκεφθεί το Ίδρυμα, αλλά και τους Συλλόγους της πόλης που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του.

Πρόσθεσε δε ότι λόγω των συνθηκών μπορεί να διακόπτονται κάποιες εκδηλώσεις, αλλά δεν μπορεί να διακοπεί η φιλανθρωπία, ενώ ευχήθηκε ο πειρατής να είναι μια γέφυρα ανάμεσα σε αυτές τις πόλεις, να γίνει ανταλλαγή απόψεων και να μάθει ο κόσμος τον πολιτισμό της Καλαμάτας και της Ξάνθης.
Π.Μπ.