Καλαμάτα: Πρώτη μετεγγραφή ο τερματοφύλακας Γ. Λαδάς -Ήρθε ο Γάλλος μέσος Ντος Σάντος

Καλαμάτα: Πρώτη μετεγγραφή ο  τερματοφύλακας Γ. Λαδάς -Ήρθε ο Γάλλος μέσος Ντος Σάντος

Την πρώτη της μετεγγραφή υλοποίησε η ομάδα της Καλαμάτας, εντάσσοντας στο δυναμικό της για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο τον 21χρονο Ηλείο τερματοφύλακα, Γιώργο Λαδά. Ο νεαρός γκολκήπερ που χθες έκανε την πρώτη του προπόνηση με τους «μελανόλευκους» αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στον Αίαντα Γαστούνης και διακρίθηκε στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Έρχεται με πολύ καλές περγαμηνές, καθώς έχει επίσης φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου, του ΠΑΟ Βάρδας, των νεανικών ομάδων της Κασσιόπης, του Πλατανιά, του Αργοναύτη Κατακόλου, ενώ είχε ξεκινήσει από τις ακαδημίες του Αστέρα Τρίπολης.

Ο Γιώργος Λαδάς, έρχεται να καλύψει το κενό των Καπούταγλη και Κουτς, οι οποίοι αποχώρησαν, με τον Δημήτρη Ταΐρη να είναι φυσικά ο βασικός τερματοφύλακας.

Χθες έφτασε στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και ο 20χρονος Γάλλος μέσος Ντος Σάντος, ενώ σύντομα θ’ ακολουθήσει ένας Λατινοαμερικάνος επιθετικός. Επίσης, αναμένεται στις αρχές της επόμενη εβδομάδα ένας πολλά υποσχόμενος Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός, με τον οποίο υπάρχει προσύμφωνο.

Τέλος, στους υπό αποχώρηση παίκτες συγκαταλέγονται οι Νάνι και Ασαμόα.

SUPER LEAGUE 2
«Δώρο» της Επισκοπής στην Καλαμάτα, «σταμάτησε» τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό!

Στο μοναδικό παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής της Super League 2 που κατέστη δυνατό να διεξαχθεί χθες -αφού 15 παιχνίδια αναβλήθηκαν λόγω κρουσμάτων covid-19 στις ομάδες- η Επισκοπή υποχρέωσε τον πρωτοπόρο του Νοτίου Ομίλου, Λεβαδειακό, σε ισοπαλία 0-0. Ήταν ένα μικρό …δώρο και για την Καλαμάτα, η οποία με δύο αγώνες λιγότερους από τους Βοιωτούς είναι εν δυνάμει ισόπαλη στην κορυφή!

Στο αγωνιστικό μέρος της χθεσινής αναμέτρησης στο Ρέθυμνο, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυναμικά, με τους φιλοξενούμενους να ανεβάζουν στροφές και να πιέζουν για το πολυπόθητο γκολ, που όμως δεν ήρθε ποτέ.  Μάλιστα, εκτός από τη βαθμολογική απώλεια των δύο πόντων, οι πρωτοπόροι έχασαν με αποβολή τον Τσάπρα και αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες τα τελευταία περίπου 10’ λεπτά.

Το φιλμ του αγώνα

5′ Δυνατό συρτό σουτ του Νοικοκυράκη μπλόκαρε ο Στογιάνοβιτς.

9′ Ο Στογιάνοβιτς βγήκε στη γωνία της μεγάλης περιοχής και απομάκρυνε σωτήρια το πλασέ του Νοικοκυράκη, η φάση συνεχίστηκε με τον Ντιόγκο να βγάζει πλάγια στον Πολυχρόνη, εκείνος σέντραρε με τον Τσάβο να σουτάρει εκτός εστίας.

32’ Το διαγώνιο σουτ έξω από την περιοχή του Βήχου πέρασε λίγο άουτ.

34’ Σουτ του Πολέττο άστοχο.

38′ Ο Νοικοκυράκης “τσίμπησε” έξυπνα στον Ταρσίσιο όπου σούταρε με δύναμη από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Στογιάνοβιτς.

45+2’ Φάουλ του Νίκα, η μπάλα πήρε αρκετό φάλτσο με τον Καλογεράκη να διώχνει τη μπάλα κόρνερ.

48′ Από τη συνεργασία Ταρσίσιο – Νοικοκυράκη – Τσάβου, ο δεύτερος έπιασε μια ψηλοκρεμαστή κεφαλιά με τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

73′ Η μπάλα γύριζε περίπου 40” μέσα στην περιοχή της Επισκοπής με τα σουτ των παικτών του Λεβαδειακού να αποκρούονται με αυτοθυσία από τους ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων.

84′ Σουτ του Βρακά έγινε εύκολη λεία για τον Καλογεράκη.

ΕΠΙΣΚΟΠΗ (Ράικο Γιάνγιανιν): Καλογεράκης, Ανδρικόπουλος, Ντιόγκο, Μπαρμπόσα, Νούνο, Εμποχ, Σουμπασάκης, Πολυχρόνης, Τσάβος (81′ Σκόνδρας), Ταρσίσιο (81′ λ.τρ. Σταθόπουλος), Νοικοκυράκης.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάννης Ταουσιάνης): Στογιάνοβιτς, Μεχία, Νίλι, Πολέτο, Βήχος, Βρακάς, (80′ Ρούα), Δούμτσιος (72′ Κονέ), Λιάγκας, Νίκας (64′ Μυτίδης), Τζημόπουλος, Τσάπρας.

Τα παιχνίδια που αναβλήθηκαν στο Νότιο Όμιλο ήταν:  Κηφισιά-Ηρόδοτος, ΑΕΚ Β’-Αιγάλεω, Καλαμάτα-Καλλιθέα, Παναθηναϊκός Β’-Ιεράπετρα, Καραϊσκάκης-Ζάκυνθος, Εργοτέλης-Χανιά και Αστέρας Βλαχιώτη-Διαγόρας, ενώ ρεπό είχε ο ΑΣ Ρόδος.

Η βαθμολογία
Θ.Ομ.    Αγ.         Β.            Γκ.

1.Λεβαδειακός 10           24           18-4

2.ΑΕΚ Β’ 10          21           10-4

3.Καλαμάτα       8              18           15-4

4.Αιγάλεω           9              17           11-5

5.Ρόδος                                9              15           13-11

6.Καλλιθέα         7              15           8-3

7.Χανιά                                10           14           15-8

8.Παναθηναϊκός Β’         9              13           9-11

9.Κηφισιά           9              13           8-8

10.Εργοτέλης     8              11           6-7

11.Ιεράπετρα    9              9              9-14

12. Καραϊσκάκης             9              9              8-14

13.Διαγόρας      9              9              5-10

14.Αστέρας Βλαχιώτη    8              6              3-7

15.Επισκοπή       9              6              5-7

16.Ηρόδοτος      8              5              4-9

17.Ζάκυνθος      9              1              0-21

Η επόμενη αγωνιστική
Σάββατο, 8 Ιανουαρίου

Καλλιθέα-Παναθηναϊκός Β’ 5 μ.μ.

Ηρόδοτος-ΑΕΚ Β’ 2.45 μ.μ.

Κυριακή, 9 Ιανουαρίου, 2.45 μ.μ.

Χανιά-Αστέρας Βλαχιώτη

Ζάκυνθος-Εργοτέλης

Ιεράπετρα-Καραϊσκάκης

Αιγάλεω-Καλαμάτα

Ρόδος-Επισκοπή

Λεβαδειακός-Κηφισιά 5 μ.μ.

Ρεπό: Διαγόρας Ρόδου