Καπραβέλος: Το πέμπτο κύμα της πανδημίας θα ξεκινήσει τον Μάιο

Καπραβέλος: Το πέμπτο κύμα της πανδημίας θα ξεκινήσει τον Μάιο

Ο κ. Καπραβέλος προειδοποίησε για πέμπτο κύμα της πανδημίας

«Η πανδημία είναι ακραίο υγειονομικό φαινόμενο», τόνισε ο διευθυντής ΕΣΥ στη Β’ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, υπογράμμισε ότι «εμείς αυτή την στιγμή βιώνουμε τις τραγικές συνέπειες της σφοδρότητας του τέταρτου κύματος που ξεκίνησε τον Νοέμβριο, παρόλο που μας είχε προειδοποιήσει από τον Αύγουστο. Αν ένα φαινόμενο δεν το αντιμετωπίσεις εν τη γενέσει του όσον αφορά το υγειονομικό, δηλαδή τους 100 θανάτους την ημέρα, έχεις αυτά τα τραγικά αποτελέσματα»

Ο κ. Καπραβέλος προειδοποίησε για πέμπτο κύμα της πανδημίας. «Κανείς να μην υποκρίνεται ως προς τις συνέπειες. Και το πέμπτο κύμα που θα ξεκινήσει τον Μάιο θα έχει τις ίδιες συνέπειες. Θα χαλαρώσουμε εμείς τώρα και αυτό θα δείξει τα δόντια του τον Απρίλη – Μάη. Έλεος. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι θα έχουμε μία έκρηξη της πανδημίας και θα βιώσουμε αυτές τις τραγικές συνέπειες που βιώνει το νοσοκομείο μας».

Η κατάσταση στη ΜΕΘ του Παπανικολάου δεν είναι σε καλή κατάσταση: «Στο νοσοκομείο μας περιμέναμε μείωση των περιστατικών και τώρα έχουμε αύξηση. Οι μονάδες μας δεν πιέζονται τόσο πολύ. Ευτυχώς είμαστε στο τέλος του τέταρτου κύματος. Η ανησυχία μας είναι ότι ενώ είχαμε τέταρτο κύμα με τη Δέλτα, τώρα έχουμε την Όμικρον».

«Όσοι νοσηλεύονται, είναι στην πλειονότητά τους ανεμβολίαστοι και έχουν υποκείμενα νοσήματα. Οι μάσκες που τις εγκαταλείψαμε πέρυσι το καλοκαίρι, πρέπει πάντοτε να υπάρχουν», πρόσθεσε.

Χαρακτήρισε άσκοπο να ανοίξουν τα μαγαζιά και υποστήριξε να γίνεται με το σταγονόμετρο η χαλάρωση για να μην αντιμετωπίσουμε μεγαλύτερα προβλήματα στο μέλλον.