Κορωνοϊός: Ξεκινά η κατ’ οίκον διάθεση των αντιικών χαπιών

Κορωνοϊός: Ξεκινά η κατ’ οίκον διάθεση των αντιικών χαπιών

Ξεκινά την άλλη εβδομάδα η διάθεση των αντιικών χαπιών μολνουπιραβίρης κατά της Covid, που θα γίνεται με παράδοση κατ’ οίκον, όπως ανακοίνωσε η αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης.

«Πολίτες υψηλού κινδύνου άνω των 18 ετών με θετικό rapid test ή PCR μπορούν να κάνουν αίτηση, ο ΕΟΔΥ επικοινωνεί με τον ασθενή και τα φάρμακα θα μεταφέρονται στο σπίτι του ασθενούς», ενημέρωσε η κα Γκάγκα. Ανέφερε δε, ότι δε θα χορηγούνται σε εγκύους.

«Η αναγκαστική πολυήμερη παραμονή στο σπίτι λόγω της κακοκαιρίας είναι λογικό ότι θα οδηγήσει σε μείωση των κρουσμάτων το προσεχές διάστημα», τόνισε από την πλευρά της η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, ενημερώνοντας ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 150.000 ενεργά κρούσματα.

Η ίδια επισήμανε ότι «έχει επικρατήσει η Όμικρον» και βλέπουμε το τελευταίο διάστημα μια μείωση της τάξεως του 12% στις νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία, «χθες ήταν κάτω από 400 ασθενείς σε όλη την επικράτεια».

Μίλησε και για ήπια αποκλιμάκωση στον αριθμό των διασωληνωμένων, ενώ ο κυλιόμενος μέσος όρος στους θανάτους είναι 96 νεκροί κάθε μέρα.