Με λιτάνευση της Εικόνας και επίσημο γεύμα ο εορτασμός της Υπαπαντής

Με λιτάνευση της Εικόνας και επίσημο γεύμα ο εορτασμός της Υπαπαντής

Κανονικά αναμένεται να γίνει η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Υπαπαντής, σύμφωνα με το Δήμο Καλαμάτας. Αυτό προκύπτει από την εισήγηση προς την Οικονομική Επιτροπή, σχετικά με την εξειδίκευση πιστώσεων για τις δαπάνες στο πλαίσιο του εορτασμού.

Το θέμα πρόκειται να συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του οργάνου και σύμφωνα με την εισήγηση: “Η Καλαμάτα θα πανηγυρίσει την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022 τη μεγάλη εορτή της Υπαπαντής του Χριστού και θα τιμήσει την πολιούχο της Παναγία Υπαπαντή. Θα τελεσθεί στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας, με τη συμμετοχή αρχιερέων, επισήμων και πλήθους πιστών από τη Μεσσηνία και ολόκληρη την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Υπαπαντής του Χριστού ο Δήμος Καλαμάτας θα διοργανώσει γεύμα προς τιμήν των επισήμων, με τη συμμετοχή έως 60 ατόμων, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Επίσης, θα απαιτηθούν δαπάνες για ανθοστολισμό της αίθουσας του ιστορικού Δημαρχείου, του νέου Δημαρχείου και του χώρου παράθεσης του γεύματος, καθώς και δαπάνες για προσφορά καφέ με τα συνοδευτικά του στο χώρο του ιστορικού Δημαρχείου”.