Νικηφόρο ξεκίνημα στη “μάχη” ανόδου στην Α1 η Καλαμάτα ’80, 3-0 την Ορεστιάδα

Νικηφόρο ξεκίνημα στη “μάχη” ανόδου στην Α1 η Καλαμάτα ’80, 3-0 την Ορεστιάδα

Αρκετά εύκολα πήρε την πρώτη της νίκη στη β’ φάση της Pre League βόλεϊ των ανδρών η Καλαμάτα ’80, κερδίζοντας το Σάββατο 8 Ιανουαρίου στο Κλειστό της Παραλίας τον Άθλο Ορεστιάδας με 3-0 σετ (25-18, 25-21, 25-13).

Την ανωτερότητα των πρωταθλητών του 1ου Ομίλου (στην α’ φάση) απέναντι στον 3ο του 2ου Ομίλου, όπως ήταν η ακριτική ομάδα, δεν ανέτρεψε ούτε ο τραυματισμός (διάστρεμμα) του Παλέντζα στις αρχές του 2ου σετ, όμως ο προπονητής των «Λύκων» έβγαλε …άσο από το μανίκι του τον νεοαποκτηθέντα Ίλιεφ, ο οποίος απέδειξε στην πρώτη του εμφάνιση ότι μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά σε αυτή την (με εξαιρετικές προοπτικές) προσπάθεια ανόδου στην Α1.
Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Χανδρινός, Γραμματεία: Λιακουνάκου, Παρατηρητής: Τσουμελέας.


ΚΑΛΑΜΑΤΑ ’80 (Παναγιώτης Ντάκουρης-Στέφανος Μάνα): Χριστόφας, Γεωργάτος, Μπλάουελ, Δημητούλης, Χαραλαμπίδης, Δαλακούρας, Κακαλέτρης, Παλέντζας, Πελεκούδας, Κανελλόπουλος, Στόγιαν Ίλιεφ, Β. Ντάκουρης λ., Μπούρας λ., Κατσιαφλάκας.
ΑΘΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Θ. Χουσίδης): Ντα Σίλβα, Πεντρόσα, Αλεξάκης, Αρχοντούδης λ., Διαμαντίδης λ., Καζαντζίδης, Ράπτης, Ριζόπουλος, Σκαρλατίδης, Στοϊλούδης.

Ο Πήγασος Πολίχνης κέρδισε τη Σάμο

Στο άλλο ματς του Γ’ Ομίλου της Pre League -όπως ονομάζεται το πρωτάθλημα των έξι πρωτοπόρων των ομίλων κατά την τρέχουσα β’ φάση- ο Πήγασος Πολίχνης επικράτησε με 3-1 του Κέρκη Σαμου, εενώ το Αριστοτέλης Σκύδρας-ΑΕΚ αναβλήθηκε λόγω κρουσμάτων covid-19 στους κιτρινόμαυρους. Αυτό σημαίνει ότι η Καλαμάτα ’80 ξεκινάει ως πρωτοπόρος με ένα σετ προβάδισμα από τον Πήγασο, με την ισοβαθμία όμως να αναμένεται να …λήξει την άλλη εβδομάδα, καθώς ακολουθεί το μεταξύ τους ντέρμπι, με την τοπική μας ομάδα να αγωνίζεται και πάλι εντός έδρας.
2η αγωνιστική – Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022
ΑΟ Καλαμάτα ‘80 – ΦΕΣ Αριστοτέλης Σκύδρας
ΑΕΚ – Πήγασος Πολίχνης
ΑΣ Άθλος Ορεστιάδας – ΑΣ Κέρκης Σάμου.