Ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας καταδικάζει οποιαδήποτε παράνομη συμπεριφορά

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας καταδικάζει οποιαδήποτε παράνομη συμπεριφορά

Με αφορμή τις νέες έρευνες στο Νομό για τις παράνομες συνταγογραφήσεις

Θέση στην υπόθεση των παράνομων συνταγογραφήσεων που είναι σε εξέλιξη σε πανελλαδικό επίπεδο, στο πλαίσιο της οποίας ελέγχονται και γιατροί από τη Μεσσηνία, έλαβε με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας, καταδικάζοντας οποιαδήποτε παράνομη συμπεριφορά.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την αποκάλυψη από την Αστυνομία το Δεκέμβριο κυκλώματος, στο πλαίσιο του οποίου έγιναν και δύο συλλήψεις ιατρικών επισκεπτών στην περιοχή της Μεσσηνίας, το τελευταίο διάστημα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν στη Μεσσηνία 12 έρευνες σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους 6 φυσικών προσώπων. Όπως έχει γίνει γνωστό, οι έρευνες αφορούσαν ένα βιοπαθολόγο και ένα γυναικολόγο, καθώς και τέσσερις γιατρούς που συνεργάζονται με τα Κέντρα Υγείας Μεσσήνης, Χαρακοπιού και Γαργαλιάνων. Έγιναν κατασχέσεις αντικειμένων τα οποία θα ερευνηθούν, ωστόσο δεν έγινε σύλληψη στη Μεσσηνία κανενός ατόμου από αυτά τα οποία ελέγχθηκαν.

Ανακοίνωση Ιατρικού
Στην ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας για το συγκεκριμένο θέμα αναφέρει: «Με έκπληξή μας πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι συνάδελφοι ιατροί μέλη του Συλλόγου μας εμπλέκονται σε αξιόποινες πράξεις που έχουν να κάνουν με παράτυπες συνταγογραφήσεις και άλλα αδικήματα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας δεν έχει επίσημες πληροφορίες ούτε από δικαστικές ούτε από αστυνομικές αρχές για το γεγονός (μπορεί να καλύπτεται από το απόρρητο της προανακριτικής).

Ως εκ τούτου, δε γνωρίζουμε τα ονόματα των εμπλεκόμενων ιατρών και εάν υπάρχουν. Δε γνωρίζουν συγκεκριμένα στοιχεία και γεγονότα ούτε τα ΜΜΕ απ’ όσο έχουμε πληροφορηθεί.

Πιστεύουμε ότι σύντομα θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες από τις αρμόδιες Αρχές. Ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας καταδικάζει οποιαδήποτε παράνομη συμπεριφορά μειονότητας συναδέλφων και πληροφορεί τον κόσμο της Μεσσηνίας ότι όλοι οι γιατροί του νομού μας, πλην μεμονωμένων εξαιρέσεων, εκτελούν τα καθήκοντά τους σύμφωνα με τον όρκο του Ιπποκράτη, τους Νόμους της Πολιτείας και την Ιατρική Δεοντολογία».

Της Βίκυς Βετουλάκη