Platea

Platea

Η αισθητική των πιάτων παραπέµπει σε πίνακες ζωγραφικής. Οι καλής ποιότητας πρώτες ύλες και η τεχνική συνυπάρχουν σε ένα ερεθιστικό γευστικό βαλς. Το PLATEA αν έχεις προσδοκίες για matching φαγητού και κρασιού, θα σε ανταµείψει.

Οι οινικές επιλογές του Δηµήτρη Πολίτη και το πάντρεµα των πιάτων µε τον Head Chef Ανδρέα Γεωργόπουλο είναι εγγύηση. Εδώ, υπάρχει ποιότητα σε όλα τα επίπεδα και θα το ανακαλύψεις από την πρώτη σου επίσκεψη.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην κουζίνα του Head Chef κατέχει η γευστική διαφάνεια. Καθαρές γεύσεις µε fusion επιρροές, σεβασµός στην πρώτη ύλη, άριστης ποιότητας υλικά και µοντέρνες τεχνικές έχουν ως αποτέλεσµα πιάτα µε αβίαστη νοστιµιά που καταφέρνουν να σε ταξιδεύουν δηµιουργώντας µικρές σταδιακές εκρήξεις στον ουρανίσκο σου. 

Αν δυσκολεύεσαι στην επιλογή του κατάλληλου κρασιού, ο Δηµήτρης Πολίτης, θα σε βοηθήσει  να επιλέξεις το κρασί που σου ταιριάζει καλύτερα, αλλά και να το συνδυάσεις µε το ιδανικό πιάτο. Όπως µας είπε: «Το µεγαλύτερο κοµµάτι της κάβας προέρχεται από τον ελληνικό αµπελώνα, χωρίς αυτό να σηµαίνει ότι δεν θα γευτείς  και αρκετά διαµάντια από το διεθνή». Τον ενθουσιάζει που η κουλτούρα του κρασιού µεγαλώνει σταδιακά στην Ελλάδα γιατί όπως µας εξηγεί αυτή είναι και µια κουλτούρα που ενώνει την παρέα, δηµιουργεί συζητήσεις και µας µαθαίνει ακόµα κάτι νέο για τον τόπο µας. «Πέραν της πλούσιας λίσταs κρασιών, την κάρτα ποτών του Platea συµπληρώνουν αποστάγµατα, premium ετικέτες ποτών καθώς και signature cocktails».

Ο Head Chef και ο Bar Manager σε αυτό το τεύχος ενώνουν τις δυνάµεις τους παντρεύοντας τις ξεχωριστές δηµιουργίες του ενός µε τις ιδιαίτερες οινικές επιλογές του άλλου από το µεγαλειώδες terroir της Πελοποννήσου που µπορεί και περηφανεύεται για δύο από τις τέσσερις σηµαντικότερες, διεθνώς αναγνωρισµένες, ονοµασίες προέλευσης κρασιού της Ελλάδας –. Μαντινεία και Νεµέα. Το αποτέλεσµα είναι απλά γαστριµαργικό!

Ιδού δυο custom made «παντρέµατα» που αναδεικνύουν τις γεύσεις, διεγείροντας τους γευστικούς µας κάλυκες.

Μοσχοφίλερο Μποσινάκη

Σολοµός ψητός µε µανταρίνι και miso

Ρύζι ατµού, µπροκολίνι, λάδι layu µε αµύγδαλα συνοδεία λευκού ξηρού Μοσχοφίλερου της οικογένειας Μποσινάκη, µε γεύση ζωηρή και λεµονάτη, έντονα φρουτώδη στοιχεία  και ορυκτές νότες.

Αγιωργίτικο Νεµέας κτήµα Παλυβού

Μοσχαρίσια κόντρα Ουρουγουάης

Πουρές γλυκοπατάτας µε µαύρο σκόρδο, τραγανό φαγόπυρο, µπισκότο παρµεζάνας και σάλτσα τρούφας συνοδεία premium Αγιωργίτικου Νεµέας του κτήµατος Παλυβού, µε γλυκά µπαχαρικά και καπνό να συνθέτουν το πολύπλοκο µπουκέτο αρωµάτων. Στιβαρή δοµή στο στόµα µε εξαιρετικής υφής τανίνες και σοκολατένια επίγευση.

Συχνά, θα πετύχεις θεµατικές βραδιές αφιερωµένες στις κουζίνες του κόσµου που σε παρασύρουν σε ένα γευστικό ταξίδι µακριά από τα ελληνικά δεδοµένα και τη µεσογειακή διατροφή. Οι βραδιές αυτές είναι εµπειρία και αξίζει έστω για µια φορά να γίνεις κοινωνός τους.

Το σκηνικό στο Platea συνθέτουν καθηµερινά από το πρωί έως αργά το βράδυ easy listening ήχοι, ενώ τα decks του µαγαζιού υποδέχονται πολλές φορές διαφορετικούς djs.