Γαστρονομία

Όσπρια Βρυώνης, ένα καλειδοσκόπιο γεύσεων με παράδοση!

Η οικογενειακή επιχείρησή έχει τις ρίζες της στο 1963 όπου και ξεκίνησε η ενασχόληση με το τρόφιμο από...

Δεύτερη εκδήλωση γευσιγνωσίας για το «Καλαμάτα 1821: Δρόμοι Ελευθερίας»

Στο πλαίσιο της ετοιμασίας της Εμπορικής Επωνυμίας «ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1821» για τις δράσεις του Προγράμματος «Καλαμάτα 1821: Δρόμοι Ελευθερίας»,...

Τα μαχαίρια Dikristo έχουν τη δική τους αισθητική

Ακονισμένη Αισθητική «Ξεκίνησα την κατασκευή μαχαιριών πριν από μερικά χρόνια, όταν μου δημιουργήθηκε η ανάγκη να έχω ένα...

Τρία εστιατόρια από τη Μεσσηνία βραβεύτηκαν ανάμεσα στα καλύτερα της χώρας!

“Αστέρια” απέσπασαν στα Βραβεία FNL το “Kooc - Taverna Secrets”, οι “Ελιές και “Στου Κώστα” Τρία εστιατόρια από...

ΝΕ(Υ)ΜΑ στην Γεύση και στην απόλαυση

ΜΠΥΡΑ ΝΕΜΑ: Η πρώτη Μανιάτικη μπύρα Με έμβλημα το λυκίσκο, τη φραγκοσυκιά αλλά και τους μανιάτικους πύργους, σήμα...

Η «καρδιά» του Βερολίνου μοσχομυρίζει Μεσσηνία!

«Η Καλόγρια και ο Νάνος» της Μάρθας και του Αλέκου κέρδισαν την εμπισοσύνη των «Βερολινέζων»! Η Μάρθα Ζούπα...

Η «Vasiliki Kouzina» κατέκτησε τους Μιλανέζους με γεύσεις ελληνικές και συνταγές απ’ τη Μεσσηνία!

Βασιλική Πιερρακέα: «Είναι επιτακτική ανάγκη να εκτιμήσουμε αυτό που έχουμε, αυτό που πραγματικά είμαστε, γαστρονομικά και γενικά» Κόρη...

Το φεστιβάλ «Cretan Gastronomy Days 2019»

Στο Ηράκλειο το φεστιβάλ «Cretan Gastronomy Days 2019» προσέλκυσε άνω των 13.000 επισκεπτών, συμμετείχαν 24 επιχειρήσεις και παραγωγοί,...

Με έναν ξεχωριστό τρόπο εορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Ελαιολάδου στην Καλαμάτα

Υπομονή για τις χαμηλές τιμές συνιστούν οι ειδικοί Βραδιά αφιερωμένη στον «πράσινο χρυσό» της Ελλάδας ήταν αυτή της...

Bruno Verjus: «Η Μεσσηνία διαθέτει τα πάντα για να γίνει ένας γαστρονομικός παράδεισος.»

Ο φημισμένος γάλλος σεφ, ιδιοκτήτης εστιατορίου βραβευμένο με αστέρι Michelin , μιλά στο "Θάρρος" «Το μυστικό της επιτυχίας...