Προπονητικό Camp τριάθλου στην Καλαμάτα

Προπονητικό Camp τριάθλου στην Καλαμάτα

Το τριήμερο από Παρασκευή 21 έως και Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022 αθλητές Τριάθλου όλων των ηλικιών και επιπέδων θα συμμετέχουν σε ένα προπονητικό camp που διοργανώνει το Triathlon Lab Athens σε συνεργασία με την ομάδα Τριάθλου Athens Triathlon Team.

Στο camp συμμετέχουν και ξένοι αθλητές όπως ο Ισπανός τριαθλητής Andreu Torregrosa με καταγωγή από την Βαλένθια της Ισπανίας και ο οποίος ζει και εργάζεται μόνιμα στην Ελβετία. Έχει συμμετέχει σε αγώνες Τριάθλου σε όλο τον κόσμο (ΗΠΑ, Ουρουγουάη, Ελβετία, Ισπανία κ.λπ). Φέτος προετοιμάζεται για να συμμετέχει σε αγώνες Ironman στις ΗΠΑ, την Ιταλία και στην Ελλάδα τον επόμενο Οκτώβριο.

Ο ίδιος μας δήλωσε σχετικά: “Είναι μία χρονιά επανόδου σε κανονικούς αγωνιστικούς ρυθμούς και ελπίζω η προετοιμασία μου να πάει εξαιρετικά ώστε να μπορέσω να κάνω να πετύχω τους αγωνιστικούς μου στόχους το επόμενο καλοκαίρι και φθινόπωρο. Ανυπομονώ να συμμετέχω στο camp. Για εμένα τα camp είναι πάντοτε μία μοναδική εμπειρία καθώς εμπεριέχουν έντονη αλληλεπίδραση τόσο με τους προπονητές όσο και τους συναθλητές μου”.

Ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής στο camp θα  είναι ο κ. Ξενοφών Λουράντος, (68 ετών) Διευθύνων Σύμβουλος σε μεγάλη εταιρεία τροφίμων και η μικρότερη θα είναι η 12χρονη αθλήτρια από την Πάτρα Δήμητρα Σάκκη που ασχολείται με την συγχρονισμένη κολύμβηση και παρακολουθώντας τον πατέρα της να ασχολείται με το τρίαθλο έχει γοητευτεί και θέλει να ασχοληθεί και εκείνη.

Ο κ. Λουράντος μας δήλωσε σχετικά: “Το μότο μου είναι κάθε χρόνο να βελτιώνομαι τόσο τεχνικά όσο και σε επιδόσεις. Μετά από 8 χρόνια συστηματικής ενασχόλησης  με το τρίαθλο ο προπονητής μου θεωρεί ότι είμαι στην καλύτερη φυσική κατάστασης της ζωής μου. Δεν υπάρχουν μυστικά παρά μόνο η συστηματική καθημερινή προπόνηση, ανεξάρτητα από καιρικές συνθήκες ή/ και επαγγελματικές υποχρεώσεις. Καθώς μεγαλώνουμε η ενδυνάμωση, η ποιοτική διατροφή, η ποιοτική αποκατάσταση αποκτούν κομβική σημασία για όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό”.

Η Δήμητρα Σάκκη μας δήλωσε σχετικά “Παρακολουθώντας τον πατέρα μου να ασχολείται με το Τρίαθλο αποφάσισα να δοκιμάσω και εγώ να ξεκινήσω προπόνηση τριάθλου και έχω συμμετάσχει ήδη στον πρώτο μου αγώνα. Στόχος μου είναι να βελτιώσω την τεχνική μου και στα τρία αθλήματα χωρίς να επηρεαστεί η σχολική μου απόδοση ώστε να μπορέσω να συμμετέχω με υψηλότερους στόχους στους αγώνες του καλοκαιριού. Ειλικρινά ανυπομονώ για το camp”.

O προπονητής της oμάδας και υπεύθυνος του καμπ, Γιάννης Ψαρέλης δήλωσε σχετικά: “Ακόμα και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς με απόλυτη πειθαρχία στα υγειονομικά πρωτόκολλα ερχόμαστε για ακόμα μία φορά στην καρδιά του χειμώνα στην πολυαγαπημένη μας Καλαμάτα για ένα έντονο προπονητικό τριήμερο, με τους αθλητές να συνοδεύονται από τις οικογένειές τους και έτσι να συνδυάσουν προπόνηση με οικογενειακές διακοπές.

Τα οφέλη από τέτοια camp για μία πόλη είναι πολλαπλά. Βοηθούν να υπάρχει τουρισμός και οικονομική ζωή εκτός τουριστικής περιόδου, διαφημίζουν την πόλη και με την βοήθεια των τοπικών μέσων ενημέρωσης συνεισφέρουν στην ενίσχυση της αθλητικής κουλτούρας σε μία πόλη. Ευχαριστούμε όσους μας βοήθησαν να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε αυτό το camp. Το γυμναστήριο Collective, το Ξενοδοχείο Pharae, τον αθλητικό οργανισμό της Καλαμάτας και πάνω από όλα τα τοπικά ΜΜΕ που έχοντας επισκεφθεί πολλές πόλεις μπορούμε να πούμε ότι μετά αυτά της Αθήνας είναι τα πιο επαγγελματικά”.

Για περισσότερες πληροφορίες

Triathlon Lab Athens

Email : info@triathlonlab.gr

Τηλ. : 210 98 38 364

Κινητό : 6937170260

www.triathlonworld.gr

www.triathlonlab.gr

www.triathlon.gr

www.triathloncoach.gr