Triathlon Camp 2024: Με 32 αθλητές ανέδειξε τις ομορφιές της Καλαμάτας

Triathlon Camp 2024: Με 32 αθλητές ανέδειξε τις ομορφιές της Καλαμάτας

Για μια ακόμη φορά η Καλαμάτα έγινε πόλος έλξης για την προετοιμασία αθλητών από άλλες περιοχές, αναδεικνύοντας τις ομορφιές και τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας ως ιδανικού προορισμού για αθλητικό τουρισμό.

Το καμπ τριάθλου που διοργάνωσαν οι διακεκριμένοι Έλληνες πρωταθλητές Παναγιώτης Δημόπουλος και Γρηγόρης Σουβατζόγλου πραγματοποιήθηκε 8-10 Μαρτίου με τη συμμετοχή 32 ερασιτεχνών αθλητών και αθλητριών.

Αγωνιστικός στόχος ήταν η εντατική προετοιμασία σε μη-αστικό περιβάλλον, εν όψει της νέας τριαθλητικής σεζόν. Το πρόγραμμα περιλάμβανε αλλεπάλληλες προπονήσεις στα τρία επιμέρους αθλήματα που απαρτίζουν το τρίαθλο και σε ποικίλα τερέν: κολύμβηση σε πισίνα και θάλασσα, ποδήλατο με υψομετρικές διαφορές και φλατ διαδρομές, τρέξιμο σε ταρτάν και σε ασφάλτινη επιφάνεια, σε μικρές ή μεγαλύτερες αποστάσεις.

Το camp ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής, με τρέξιμο στο παραλιακό μέτωπο, ενώ το απόγευμα ακολούθησε προπόνηση κολύμβησης στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμάτας.

Η δεύτερη μέρα προέβλεπε διαλειμματική προπόνηση ποδηλασίας σε ανηφορικό τερέν στη Βέργα, συνεχίστηκε με κολύμβηση στη θάλασσα μπροστά από το ξενοδοχείο Χάικος, όπου οι προπονητές υπέδειξαν ασκήσεις εξοικείωσης και τεχνικής για το open water, και το απόγευμα έκλεισε με έντονη διαλειμματική δρομική προπόνηση στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας για μικρές και μεγάλες αποστάσεις. Ακολούθησε πρόγραμμα διατάσεων, ενώ η μέρα ολοκληρώθηκε με δύο σεμινάρια από τους υποστηρικτές του καμπ. Το πρώτο αφορούσε σε ένα πλήρες διατροφικό πλάνο προπόνησης και αγώνων τριάθλου, ενώ το δεύτερο σε εκμάθηση τεχνικών ρυθμίσεων του ποδηλάτου και αντικατάσταση εξαρτημάτων των ελαστικών, σε περίπτωση τεχνικού προβλήματος εν μέσω αγώνα.

Η τρίτη μέρα περιλάμβανε 3ωρη προπόνηση «brick», με έντονα υψομετρικά στην ποδηλασία γύρω από την ευρύτερη περιοχή Θουρία, ενώ οι αθλητές κατέληξαν στον παραλιακό δρόμο της Καλαμάτας, για το δρομικό σκέλος. Οι διοργανωτές-προπονητές είχαν μεριμνήσει ώστε τα δρομικά παπούτσια των αθλητών να βρίσκονται ήδη στο χώρο του σταδίου, για να ελαχιστοποιηθεί η διακοπή από την ποδηλασία στο τρέξιμο και να μεγιστοποιηθεί έτσι το όφελος της προπόνησης brick. Το camp ολοκληρώθηκε με προπόνηση στη θάλασσα της περιοχής.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των προπονήσεων, οι Δημόπουλος και Σουβατζόγλου είχαν την επίβλεψη όλων των συμμετεχόντων, φρόντιζαν για την ασφάλειά τους, ενθάρρυναν τις επιδόσεις τους, διόρθωναν την τεχνική τους και μεριμνούσαν για την αποκατάστασή τους.

Οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης ευχαριστούν τους υποστηρικτές τους και τις εταιρείες χορηγούς, ενώ ειδική μνεία κάνουν στο Δήμο Καλαμάτας «και στη σπουδαία αρωγή του να στηρίξει το τριαθλητικό προπονητικό τριήμερο με την παροχή χρήσης των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεών του με τρόπο και συνθήκες που εξασφάλισαν στους συμμετέχοντες ένα ολοκληρωμένο προπονητικό camp σε ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο».