Προβολή της ταινίας «Ρεσάλτο» στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Προβολή της ταινίας «Ρεσάλτο»  στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση ο Σύλλογος Επαγγελματιών Κορώνης παρουσιάζει την ταινία «Ρεσάλτο», η οποία αναφέρεται στο ιστορικό γεγονός που διαδραματίστηκε στο Κάστρο της Κορώνης στις 13 Φεβρουαρίου του 1824.

Με σκοπό την περαιτέρω διάδοση του σημαντικού αυτού γεγονότος τόσο για την Κορώνη όσο και για το Νομό Μεσσηνίας, η πρώτη προβολή θα γίνει το προσεχές Σάββατο 22 Ιανουαρίου στις 7.00 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Παρουσίαση εκδήλωσης: Μαριλένα Γυφτέα – πολιτικός επιστήμονας/ δημοσιογράφος.

Το ντοκιμαντέρ είναι μια δημιουργία του συλλόγου, υπό την αιγίδα του Δήμου Πύλου – Νέστορος και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, σε παραγωγή και σκηνοθεσία της Θεοδώρας Δρακοπούλου και μουσική του Πάνου Κουραμπά.

Το «Ρεσάλτο» παρουσιάζεται μέσα από αρχειακό υλικό και πολλαπλές συνεντεύξεις ανθρώπων που σχετίζονται με την πόλη και αναλύουν τις ιστορικές στιγμές.

Εκτός της αφήγησης του Παναγιώτη Δραγκιώτη, δημιουργήθηκαν σκηνοθετημένες σκηνές αναπαράστασης σημείων του γεγονότος σε συνεργασία με την ηθοποιό Κωνσταντίνα Κολόκα, το Σύλλογο «Ελληνομνήμονες» και εθελοντές από την περιοχή.

Επίσης, εμφανίζονται και μιλούν: Παναγιώτης Καρβέλας – δήμαρχος, Πέτρος Θέμελης -καθηγητής, Δημήτρης Σιψάς -αντιδήμαρχος, Μαρία Βαγγελινού – Γιαλλελή –πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Κορώνης, Παναγιώτης Μαργιάννης -πρόεδρος Συλλόγου Επαγγελματιών Κορώνης, Μαλαματένια Ράλλη -δικηγόρος/ απόγονος Κ. Ράλλη.

Παίζουν: Κωνσταντίνα Κολόκα, Νικόλαος Γιαλλελής, Γιώργος Μπομπότας, Παναγιώτης Τσιριγώτης, Βασίλης Αργυράκης, πρωτοπρεσβύτερος Π. Τσιριγώτης, Δήμητρα Στασινάκη, Νίκος Γεροντούκος.

Ελληνομνήμονες: Κώστας Αγγελόπουλος, Γεωργία Καρνούσκου, Δημήτρης Καρνούσκος, Γιώργος Κατσίρας, Σπύρος Κατσίρας, Βασίλης Κουκούτσης, Ηλίας Κουκούτσης, Βαγγέλης Μάλαμας, Παναγιώτης Μάλαμας, Άντζελα Σκλήκα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί και η ταινία μικρού μήκους «Η Προσωπογραφία μιας Πολιτείας» που γυρίστηκε κατά το προηγούμενο έτος.