Σχόλια του Νικήτα Κουνινιώτη για την ανακοίνωση του Περικλή Μαντά για τη σταφίδα

Σχόλια του Νικήτα Κουνινιώτη για την ανακοίνωση του Περικλή Μαντά για τη σταφίδα

Σχολιάζοντας την προχθεσινή (13/1) ανακοίνωση του κ. Μαντά για τη σταφίδα ο κ. Νικήτας Κουνινιώτης της Παναιγιαλείου Ενώσεως Συνεταιρισμών αναφέρει:

«Αξιότιμε κύριε Μαντά, ενημερωθήκαμε για την ανακοίνωσή σας σχετικά με το θέμα της κορινθιακής σταφίδας, ένα θέμα με το οποίο έχετε ασχοληθεί ιδιαίτερα. Παρά την ενασχόλησή σας, όμως, διαπιστώνουμε πως είσαστε ελλιπέστατα ενημερωμένος.

Συνεχίζετε να αναφέρετε πως η τιμή της σταφίδας έχει φτάσει στα 0,50 λεπτά, ενώ εάν είχατε την υπομονή να ερευνήσετε την αγορά και είχατε λάβει πλουραλιστική ενημέρωση, θα διαπιστώνατε ότι αυτή η τιμή δεν υπάρχει.

Καθώς δε η ενημέρωση που έχετε πιθανόν να είναι μονόπλευρη, έχετε μπερδέψει την τιμή της αγοράς με την προκαταβολή που δίνει η ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ, η οποία είναι 0,50 λεπτά. Το οποίο, βέβαια, κάνει παραβιάζοντας το νόμο, που κι εσείς έχετε ψηφίσει, καθώς για την αγορά είναι υποχρεωτικό να εκδίδεται οριστικό τιμολόγιο. Το οποίο βέβαια είναι μέγα θέμα και δε θα έπρεπε να το προσπερνάτε

Συνημμένα θα βρείτε τιμολόγια αγοράς από την εταιρεία μας μέχρι και σήμερα που αγοράζουμε σταφίδες στην τρέχουσα τιμή της αγοράς, που είναι 1.00 ευρώ/κιλό. Έχετε δει μήπως έστω ένα τιμολόγιο κομμένο στα 0,50 λεπτά/κιλό που λέτε;

Είναι δυνατόν η τιμή να είναι 0,50 λεπτά και η εταιρεία μας να αγοράζει σε τιμή διπλάσια;

Θα παρακαλούσα εκ μέρους όλων των υπολοίπων εμπλεκομένων του κλάδου, μεταποιητικές εταιρείες, ανεξάρτητους συνεταιρισμούς και παραγωγούς που μας εμπιστεύονται χρόνια, να διορθώσετε τις, για άλλη μια φορά, λανθασμένες και παραπλανητικές δηλώσεις σας, και να φροντίσετε να ενημερωθείτε εκ νέου από όλους τους εμπλεκόμενους του κλάδου για να αποκτήσετε μια πλήρη εικόνα της αγοράς και της πραγματικότητας.

Καταλαβαίνουμε την ανάγκη σας να απευθυνθείτε στους σταφιδοπαραγωγούς -ψηφοφόρους σας, αλλά πρέπει να γνωρίζετε με σαφήνεια πως η προστασία και η συνέχιση της καλλιέργειας της κορινθιακής σταφίδας αφορά στη διαβίωσή μας, τη βιωσιμότητα των εταιρειών μας, του ανθρώπινου δυναμικού μας, των συνεργατών μας και των σταφιδοπαραγωγών που μας εμπιστεύονται.

Παρακαλώ πάρα πολύ, εξετάστε και παρουσιάστε τη σωστή εικόνα ή μην ασχολείστε γιατί παρεμβαίνοντας με δηλώσεις τέτοιου τύπου, δημιουργείτε λανθασμένες εντυπώσεις στην αγορά, ιδίως στους πελάτες μας στο εξωτερικό, οι οποίοι ακούγοντας αυτές τις λανθασμένες τιμές πιέζουν, όπως είναι φυσιολογικό, για παρακάτω τιμή διάθεσης του προϊόντος, το οποίο, εκτός από επικίνδυνο, είναι και σε βάρος όλων μας, βεβαίως δε και των παραγωγών».