Super League 2: Προς αναβολή το Αιγάλεω-Καλαμάτα και όχι μόνο…

Super League 2: Προς αναβολή το Αιγάλεω-Καλαμάτα και όχι μόνο…

Συνεχίζει το μετεγγραφικό κρεσέντο-έρχονται Μπόρχες, Γρίβας

Την …τύχη της 11ης αναμένεται να έχει και η 12η αγωνιστική της Super League 2.

Από τα προγραμματισμένα για σήμερα παιχνίδια η διοργανώτρια όρισε την αναμέτρηση Καλλιθέα-Παναθηναϊκός (5 μ.μ.) και ανέβαλλε το ματς Ηρόδοτος-ΑΕΚ Β’, ενώ σήμερα θα αποφασίσει για την τύχη των κυριακάτικων συναντήσεων, ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγεται και το Αιγάλεω-Καλαμάτα.

Όπως συμβαίνει με τους Ηρακλειώτες πολλές ομάδες εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται από τον κορωνοϊό. 
Η Μαύρη Θύελλα μετά την …κορύφωση των δέκα κρουσμάτων στις αρχές της εβδομάδας, είχε κάποια θετικά στα χθεσινά τεστ, ενώ περιμένει τα αποτελέσματα και των υπόλοιπων σημερινών μοριακών και παράλληλα με τους αντίστοιχους ελέγχους στη γηπεδούχο ομάδα του Αιγάλεω θα αποφασισθεί η διεξαγωγή ή μη του αγώνα στο «Στ. Μαυροθαλασσίτης».

Υπενθυμίζεται ότι δικαιολογείται αναβολή στην περίπτωση ανίχνευσης τουλάχιστον 7 θετικών στο covid-19 ποδοσφαιριστών, ενώ η «καραντίνα» ολοκληρώνεται 5 μέρες μετά τον «αρνητικό» επανέλεγχο.

Νότιος Όμιλος
12η αγωνιστική, Σάββατο 8/1 – 17:00

Καλλιθέα-Παναθηναϊκός Β

Διαιτητής: Πατεμτζής (Ηρακλείου)

Βοηθοί: Δασκαλάκης (Ηρακλείου), Φραγκιαδάκης (Λασιθίου)

-Το Επισκοπή-ΑΕΚ Β’ αναβλήθηκε

Στο κυριακάτικο πρόγραμμα περιλαμβάνονται οι εξής συναντήσεις, για τις οποίες θα αποφασιστεί σήμερα αν και ποιες θα διεξαχθούν: Χανία-Αστέρας Βλαχιώτη, Ζάκυνθος-Εργοτέλης, Ιεράπετρα-Καραϊσκάκης, Αιγάλεω-Καλαμάτα, Λεβαδειακός-Κηφισιά, Ρόδος-Επισκοπή (ρεπό έχει ο Διαγόρας Ρόδου).

Συνεχίζει το μετεγγραφικό κρεσέντο-έρχονται Μπόρχες, Γρίβας
Το …βάφτισμα του πυρρός σε προπόνηση και στο φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη χθες στα Παλιάμπελα με την Κ19 πήραν οι νεοφερμένοι ποδοσφαιριστές της Καλαμάτας, ο τερματοφύλακας  Γιώργος Λαδάς από τον Αίαντα Γαστούνης (που συμπληρώνει την 3άδα των γκολκήπερ μαζί με τον Ταΐρη και το νεαρό Καραχάλιο), ο  νεαρός Γάλλος επιθετικός Ντος Σάντος, αλλά ο νεαρός εξτρέμ Ιμπραχίμα Τουρέ, με βελγικό διαβατήριο και «θητεία» στο κροατικό πρωτάθλημα. Οι «μελανόλευκοι» τείνουν να …τινάξουν τη μετεγγραφική μπάνκα στον αέρα, αναμένοντας την άφιξη του Βραζιλιάνου Ούγκο Μπόρχες που προέρχεται από την Κορίνθιανς και του Φροίξου Γρίβα ως «δανεικού» από τον ΟΦΗ. Ο 20χρονος εξτρέμ είναι  διεθνής με την Εθνική μας ομάδα των Ελπίδων, ενώ έχει και πέντε συμμετοχές φέτος με τη φανέλα των Κρητικών.

Από την άλλη, η μετεγγραφή του Μπόρχες στην Ελλάδα έχει κινήσει το ενδιαφέρον των βραζιλιάνικων ΜΜΕ και η περίπτωσή του θεωρείται εξαιρετική στην προσπάθεια που κάνει η Καλαμάτα για άνοδο στην Α’ Εθνική. Όπως αναφέρει η Sportday, ο 24χρονος επιθετικός προέρχεται από την  U23 της Κορίνθιανς

O Oύγκο μετρά 8 γκολ σε 23 αγώνες, ενώ στο παρελθόν έχει φορέσει την φανέλα της Βάσκο ντα Γκάμα, όπου αγωνίστηκε παρέα με τον Ματέους Βιτάλ του Παναθηναϊκού.

Μετά τους πιτσιρικάδες της Κορίνθιανς πήγε στην κανονική ομάδα, όπου αγωνίστηκε στο περίφημο Κόπα Λιμερταδόρες. Ο νεαρός επιθετικός, αποχώρησε από την ομάδα ως πρώτος σκόρερ και το 2021 είχε δοθεί στην Μπρούσκ όπου αγωνίστηκε για την δεύτερη κατηγορία Βραζιλίας.

Στον αντίποδα της μετεγγραφικής ενίσχυσης της Καλαμάτας που πιθανότατα δεν θα εξαντληθεί στους παραπάνω, παρελθόν, τουλάχιστον για φέτος, αποτελούν οι Νάνι και Ασαμόα, οι οποίοι παραχωρήθηκαν στον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ την …πόρτα της εξόδου είχαν ανοίξει οι τερματοφύλακες Καπούταγλης και Κουτς.

Στην παρούσα φάση η ομάδα της Καλαμάτας βρίσκεται στη …δίνη του κορωνοϊού και θεωρείται εξαιρετικά απίθανη η διεξαγωγή του αγώνα στο Αιγάλεω (είχε αναβληθεί την Τετάρτη και η εντός έδρας αναμέτρηση με την Καλλιθέα). Αν δεν προκύψουν άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις ο επόμενος αγωνιστικός σταθμός για το συγκρότημα του Νίκου Αναστόπουλου, θα είναι την ερχόμενη Τετάρτη 12 Ιανουαρίου στη Μεσσήνη (3 μ.μ.) το ματς της 13ης αγωνιστικής της Super League 2,  με αντίπαλο τον Ηρόδοτο.

Τάτος: «Αν δεν πάρουν τα μυαλά μας αέρα, μπορούμε να είμαστε ψηλά»
«Τώρα είμαι στην Καλαμάτα, σκέφτομαι μόνο την Καλαμάτα, πάμε πολύ καλά, έχουμε κάνει έξι σερί νίκες, δόξα τω Θεώ, και θέλω να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της» ανέφερε σε συνέντευξή του στο «Φως» ο 32χρονος μέσος Ανδρέας  Τάτος, ο οποίος είναι παίκτης-κλειδί στην καλή πορεία της τοπικής μας ομάδας, ενώ απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ανέφερε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«Ο κ. Πρασσάς είναι πολύ δυνατός επιχειρηματίας, μας πληρώνει, μας στηρίζει, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην ομάδα. Είχε γίνει ένα λάθος και δεν είχε πάρει άδεια η Καλαμάτα για μεταγραφές, αλλά έχει δυναμική αυτή η ομάδα όπως βλέπετε. Ο κ. Πρασσάς είναι κοντά μας, μιλάει με τους ποδοσφαιριστές, δεν είναι απόμακρος.

Η Β’ Εθνική είναι πολύ απρόβλεπτη κατηγορία. Όλα τα ματς είναι δύσκολα, δεν υπάρχει εύκολο ματς. Αν δεν πάρουν τα μυαλά μας αέρα, μπορούμε να είμαστε ψηλά. Δεν θέλω να λέω για την πρώτη θέση, θα δούμε.

Παίζουμε την μπάλα κάτω, δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες. Όλα τα παιδιά παίζουν για το σύνολο. Έχουμε φτιάξει ένα σύνολο δυνατό».