Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον ΕΦΚΑ Κυπαρισσίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας  στον ΕΦΚΑ Κυπαρισσίας

Με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα Συνταξιούχων Τριφυλίας πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στα γραφεία ΕΦΚΑ Κυπαρισσίας συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων Τριφυλίας. Η δε συγκέντρωση ομόφωνα ψήφισε ψήφισμα με τα αιτήματα που διεκδικούν οι συνταξιούχοι.

Όπως αναφέρει η Επιτροπή: «Παραδώσαμε το ψήφισμα στη διοίκηση του ΕΦΚΑ Κυπαρισσίας, η οποία αρνήθηκε να το παραλάβει.(!) Τοιχοκολλήσαμε το ψήφισμα στον πίνακα ανακοινώσεων της υπηρεσίας». Το ψήφισμα έχει ως εξής: «Ψήφισμα της  συγκέντρωσης διαμαρτυρίας συνταξιούχων που πραγματοποιήθηκε στην Κυπαρισσία και εγκρίθηκε ομόφωνα: Εμείς οι συνταξιούχοι της Τριφυλίας που συγκεντρωθήκαμε έξω από τα γραφεία του ΙΚΑ στην Κυπαρισσία, σήμερα (σ.σ. χθες) Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων Ελλάδας, διαμαρτυρόμαστε για τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε στην καθημερινότητά μας, με τις χαμηλές και πετσοκομμένες συντάξεις μας, την μεγάλη ακρίβεια στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης, τους υπέρογκους φόρους, τους καθημερινούς θανάτους συνανθρώπων μας, με την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας. Είμαστε οργισμένοι με τα ψίχουλα που υποσχέθηκε η κυβέρνηση σε ορισμένους χαμηλοσυνταξιούχους, ενώ μοιράζει εκατομμύρια σε κλινικάρχες, σε μεγαλοκαναλάρχες, σε τράπεζες. Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε στο ακέραιο όσα αδίκως μας έχουν αφαιρεθεί, με τη δουλειά μας τα έχουμε πληρώσει και σήμερα είναι αναγκαία για να ζήσουμε με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες! Και απαιτούμε άμεσες λύσεις: Να αποδοθεί σε όλους τους συνταξιούχους η 13η και 14η σύνταξη, με αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, με ταυτόχρονη μείωση των τιμών στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης. Να μας αποδοθεί το 0,5% του τακτικού προϋπολογισμού που είναι νομοθετημένο για τα έτη 2020-2021. Να μας αποδοθούν τα αναδρομικά για τις κύριες, επικουρικές συντάξεις και για τη 13η και 14η σύνταξη αφορολόγητα, αφού αυτά αποδίδονται έπειτα από χρόνια άτοκα. Να καταργηθεί η παρακράτηση εισφοράς αλληλεγγύης. Κάνουμε καθαρό στους πάντες, παλιούς και νέους κυβερνώντες ότι με φιλοδωρήματα δε μας κοροϊδεύουν, αγωνιζόμαστε, απαιτούμε και διεκδικούμε όλα όσα άδικα μας έχετε αφαιρέσει. Το παρόν ψήφισμα να παραδοθεί στην διοίκηση του ΕΦΚΑ.

Υ.Γ .Παραδώσαμε το ψήφισμα στη διοίκηση του ΕΦΚΑ Κυπαρισσίας η οποία αρνήθηκε να το παραλάβει. Τοιχοκολλήσαμε το ψήφισμα στον πίνακα ανακοινώσεων της υπηρεσίας».