Σύλλογος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας Καλαμάτας: Διεκδικούμε τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας

Σύλλογος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας Καλαμάτας: Διεκδικούμε τα μορφωτικά  δικαιώματα των παιδιών μας

O Σύλλογος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας Καλαμάτας και μέλος της ΟΓΕ καλεί τις γυναίκες, όπως αναφέρει σε παρέμβασή της,  «να δυναμώσουν τη συλλογική αγωνιστική διεκδίκηση για μέτρα προστασίας από την πανδημία. Σε συνθήκες που εκτοξεύονται τα κρούσματα και αυξάνονται οι νοσηλείες και θάνατοι, η κυβέρνηση αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας.

Δεν ανεχόμαστε κάθε μας ανάγκη, όπως και η υγεία, να μπαίνει στη ζυγαριά του “κόστους- οφέλους”, με κριτήριο το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων:

·Να ανοίγουν τα σχολεία, όπως έκλεισαν πριν από τις γιορτές, σε συνθήκες ωστόσο εκτίναξης της πανδημίας, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας παιδιών και εκπαιδευτικών. Όχι μόνο δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την αντιμετώπιση των οξυμένων μορφωτικών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων των μαθητών, αλλά σε αυτές τις εκρηκτικές συνθήκες προχωράει η κατηγοριοποίηση των σχολείων.

·Να πληρώνουμε αδρά από το πενιχρό μας εισόδημα για τις μάσκες αυξημένης προστασίας. Να ξεροσταλιάζουμε στις ατελείωτες ουρές των ελάχιστων μονάδων του ΕΟΔΥ και να αναγκαζόμαστε τελικά να χρυσοπληρώνουμε τα ράπιντ και τα μοριακά τεστ.

·Να βιώνουμε την τραγική κατάσταση των δημόσιων νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με την υποστελέχωση και την έλλειψη υποδομών και υγειονομικού υλικού, χωρίς διαθέσιμα κρεβάτια ΜΕΘ. Πάνω στα τεράστια κενά και την υποχρηματοδότηση ήρθαν να προστεθούν οι 6.000 και πλέον αναστολές υγειονομικών. Την ίδια στιγμή νοσούντες υγειονομικοί δουλεύουν κανονικά, αφού οι μέρες καραντίνας έχουν μειωθεί στις 5 με βάση τα πρωτόκολλα του υπουργείου Υγείας! Και φυσικά, ούτε λόγος για τις αναγκαίες προσλήψεις, τη μονιμοποίηση όλων των υγειονομικών, για άνοιγμα νέων νοσοκομείων και κέντρων υγείας. Η επίταξη της ιδιωτικής υγείας χωρίς αποζημίωση αποτελεί επιτακτική ανάγκη.

· Να φορτώνουν το βάρος και το κόστος της αντιμετώπισης της πανδημίας στις πλάτες μας, στο όνομα της “ατομικής ευθύνης”.

Δε συμβιβαζόμαστε η ζωή και η υγεία των γυναικών και των οικογενειών μας να είναι έρμαια των νόμων της αγοράς και του κέρδους των επιχειρηματικών κολοσσών, που υπερασπίζεται η πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Σύλλογος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας Καλαμάτας ενώνει τη φωνή του με τους υγειονομικούς, με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, με τα εργατικά σωματεία δυναμώνοντας το συλλογικό μας αγώνα για μέτρα προστασίας της υγείας, της ζωής, των δικαιωμάτων του λαού.

Διεκδικούμε:

·Ουσιαστικά μέτρα για την έναρξη των σχολείων. Τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.

·Μαζικά επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλο τον πληθυσμό.

·Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, των νοσοκομείων και της ΠΦΥ με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, νέες ΜΕΘ, επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια.

·Επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών μονάδων Υγείας χωρίς αποζημίωση.

·Οργάνωση της επιδημιολογικής επιτήρησης και ουσιαστικής ιχνηλάτησης στους χώρους εργασίας με ευθύνη του κράτους.

·Άδειες ειδικού σκοπού σε όσες και όσους εργαζομένους βγαίνουν θετικοί, νοσούν, σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους, με το κόστος να επιβαρύνει αποκλειστικά το κράτος και την εργοδοσία.

·Απαγόρευση αναστολών εργασιακών συμβάσεων και απολύσεων. Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορωνοϊό».