Συνάντηση εργασίας Αναστασόπουλου με διευθυντές ΔΑΟΚ

Συνάντηση εργασίας  Αναστασόπουλου με διευθυντές ΔΑΟΚ

Συνάντηση εργασίας, μέσω τηλεδιάσκεψης, πραγματοποιήθηκε χθες, με πρωτοβουλία του θεματικού αντιπεριφερειάρχη  Πρωτογενούς Τομέα, Στάθη Αναστασόπουλου, με τους διευθυντές και τους προϊσταμένους των Τμημάτων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν ζητήματα που σχετίζονται, κατ’ αρχάς, με τη λειτουργία των υπηρεσιών, ενώ συζητήθηκαν διεξοδικά τα εγγειοβελτιωτικά έργα ανά Περιφερειακή Ενότητα, καθώς και προβλήματα που μπορεί να παρουσιάζονται κατά τη λειτουργία τους. Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα ώριμων μελετητικά έργων, υπό σχεδιασμό ή υπό κατασκευή διαφόρων κατηγοριών αρδευτικά, εγγειοβελτιωτικά, φράγματα, λιμνοδεξαμενές, αναδασμοί κ.λπ.

Από την πλευρά του, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από τις υπηρεσίες να εντείνουν τις προσπάθειες αξιοποίησης όλων των δράσεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) του υπουργείου, με στόχο την αναβάθμιση των υποδομών του γεωργικού τομέα και, κατ’ επέκταση, τη βελτίωση του αγροτικού εισοδήματος.

Επίσης, ζήτησε σχετικό υπόμνημα από τις υπηρεσίες με έμφαση σε σημαντικά ζητήματα, προκειμένου να τεθεί υπόψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιου Λιβανού, σε προγραμματισμένη συνάντηση αύριο Πέμπτη.