Βασιλόπουλος για έρευνα στην Πρόνοια Δήμου Καλαμάτας: “Το θέμα έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης και περιμένουμε…”

Βασιλόπουλος για έρευνα στην Πρόνοια Δήμου Καλαμάτας: “Το θέμα έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης και περιμένουμε…”

Με αφορμή δημοσίευμα στον τοπικό Τύπο (σ.σ. εφημερίδα “Ελευθερία”) σχετικά με τη Διεύθυνση Πρόνοιας και τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα σε σχέση με τη διαδικασία παροχής επιδομάτων, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ανέφερε: «Το Φεβρουάριο του 2020 υπήρξε ενημέρωση του Δήμου για ανώνυμη καταγγελία που σχετιζόταν με τη διαδικασία των αιτήσεων για τη χορήγηση επιδομάτων και συνεργαστήκαμε με τους ελεγκτές προκειμένου να διερευνηθούν στοιχεία σχετικά με την υπόθεση. 

Άμεσα τότε προβήκαμε στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί και η έρευνα, απομακρύνοντας από τη θέση τους υπαλλήλους που βρίσκονταν σε συγκεκριμένα πόστα και διακόπτοντας αυτόματα την πρόσβασή τους στο εν λόγω πληροφοριακό σύστημα. Οι εν λόγω υπάλληλοι ήταν διαβαθμισμένοι και διέθεταν προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης, έχοντας τη σχετική πιστοποίηση και ελέγχονταν από τον ΟΠΕΚΑ.

Προκειμένου δε να εξυπηρετηθεί το έργο των αρμόδιων υπηρεσιών που ήλεγχαν την καταγγελία, παραχωρήθηκε η απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή στο Δημαρχείο, προφανώς και το σύνολο των στοιχείων που ζητήθηκαν, διευκολύνοντας το έργο τους, ώστε να εξακριβωθεί αν και τι ακριβώς έχει συμβεί.

Ως Δήμος, τον Ιανουάριο του 2021, από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης λάβαμε για πρώτη φορά επίσημη ενημέρωση για στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα που αναφερόταν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και σε ποσά μερικών χιλιάδων ευρώ.

Με εντολή μου η Νομική Υπηρεσία παρακολουθεί στενά το θέμα, το οποίο έχει λάβει την οδό της Δικαιοσύνης, στην οποία έχουμε πλήρη και απόλυτη εμπιστοσύνη».