Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Έφτασαν οι πρώτες πτήσεις από Μόναχο και Ζυρίχη

Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Έφτασαν οι πρώτες πτήσεις από Μόναχο και Ζυρίχη

Έφτασαν σήμερα το μεσημέρι οι δύο πρώτες πτήσεις του εξωτερικού στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, οι οποίες και σηματοδότησαν την έναρξη της τουριστικής σεζόν. Πρώτα έφθασε η πτήση από Ζυρίχη, ενώ μερικά λεπτά αργότερα προσγειώθηκε η πτήση από Μόναχο.

Στο χώρο του αεροδρομίου βρίσκονταν άνθρωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και του Δήμου Καλαμάτας, που υποδέχτηκαν τους πρώτους επιβάτες, ενώ τους πρόσφεραν και τοπικά προϊόντα.

Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Άννα Καλογεροπούλου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης, καθώς και ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας, Παναγιώτης Λύρας.

Όταν ολοκληρώθηκαν οι αφίξεις, ο δήμαρχος Καλαμάτας ευχήθηκε αυτή η τουριστική περίοδος να είναι καλή σε όλα τα επίπεδα, ενώ πρόσθεσε ότι ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα για την εθνική και τοπική οικονομία, καθώς προσφέρει θέσεις εργασίας και πλούτο.

Δήλωσε ακόμη ότι είμαστε τυχεροί που στην περιοχή δραστηριοποιείται η Costa Navarino, διότι έβαλε τη Μεσσηνία στον τουριστικό χάρτη.

Τέλος, ανέφερε ότι ο Δήμος Καλαμάτας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, φορείς, αλλά και ιδιώτες, κάνει ο,τι πρέπει για να νιώθουν οι επισκέπτες ασφάλεια.

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης δήλωσε ότι η σημερινή υποδοχή σημαίνει ότι επανερχόμαστε σιγά σιγά στην κανονικότητα, ότι η τουριστική περίοδος στην περιοχή μας επιμηκύνεται, ενώ ως Δήμος έχουν καταστρώσει ένα στρατηγικό σχέδιο, προκειμένου να αναδειχθεί το τουριστικό προϊόν, όπως και άλλες δραστηριότητες που θα μπορέσουν να ενισχύσουν την επισκεψιμότητα.

Τέλος, δήλωσε ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα κάνει τα πάντα ώστε ο τουρισμός να είναι μια από τις μεγάλες βιομηχανίες της περιοχής και να αυξηθεί ο πλούτος και το εισόδημα όλων.

Η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Άννα Καλογεροπούλου, ανέφερε από την πλευρά της ότι “ο τουρισμός είναι αερομεταφορές”, ενώ δήλωσε χαρούμενη, αφού φέτος η τουριστική περίοδος ξεκινά πάρα πολύ νωρίς.

Πρόσθεσε δε ότι οι αφίξεις θα ενταθούν τους προσεχείς μήνες, ενώ δήλωσε αισιόδοξη ότι θα είναι μια ευνοϊκότερη τουριστική χρονιά για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Με ψηφιακή προβολή, κυρίως, ενισχύονται οι πλατφόρμες των αεροπορικών εταιρειών και γενικότερα διαφημίζεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου ως προορισμός, με σκοπό να έρθουν όσοι περισσότεροι επισκέπτες γίνεται στην περιοχή, σχολίασε εν συνεχεία.

Τέλος, δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντικό που σύντομα το αεροδρόμιο Καλαμάτας θα εκσυγχρονιστεί, αφού οδεύει προς ιδιωτικοποίηση, κάτι που η ίδια χαρακτήρισε ελπιδοφόρο, προκειμένου να τηρούνται σωστές οι προϋποθέσεις υποδοχής.

Με τη σειρά του, ο βουλευτής Μεσσηνίας, Περικλής Μαντάς, ανέφερε ότι οι σημερινές πτήσεις από την Ευρώπη προς το αεροδρόμιο αποδεικνύουν ότι η Καλαμάτα και η ευρύτερη περιοχή βρίσκονται στο επίκεντρο της τουριστικής περιόδου για το 2022.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι το αεροδρόμιο Καλαμάτας έχει λαμπρό μέλλον, αφού ανοίγονται προοπτικές ανάπτυξης, με το διαγωνισμό παραχώρησης ήδη να ετοιμάζεται και σύντομα θα είναι “στον αέρα” τα τεύχη δημοπράτησής του.

Επίσης, δήλωσε σίγουρος ότι το Διεθνές Αεροδρόμιο Καλαμάτας θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για ολόκληρη την Πελοπόννησο, αλλά και τη χώρα, στο κομμάτι της τουριστικής βιομηχανίας που “όλοι έχουμε ανάγκη για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας αλλά και του τόπου”.

Τέλος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας, Παναγιώτης Λύρας, δήλωσε ότι η Καλαμάτα αλλά και η Μεσσηνία, υποδέχεται σήμερα τους πρώτους τουρίστες για αυτή τη σεζόν. Είναι, άλλωστε, γνωστό, όπως υποστήριξε, ότι η Καλαμάτα έχει ειδικό ενδιαφέρον και προσανατολισμό προς την τουριστική ανάπτυξη, γεγονός που κατά τον ίδιο αποδεικνύεται από τις συνέργειες μεταξύ των φορέων.

Κλείνοντας επισήμανε ότι η Καλαμάτα δεν είναι μόνο προορισμός, αλλά και αφετηρία για τις υπόλοιπες διαδρομές τουριστών.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση