Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού: Συμμετοχή στη σημερινή σύσκεψη στη Μεσσήνη

Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού: Συμμετοχή στη σημερινή σύσκεψη στη Μεσσήνη

Τα μεγάλα προβλήματα που αφορούν στον αγροτικό κλάδο συζητήθηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στου Χανδρινού από τους Αγροτικούς Συλλόγους Χανδρινού και Μεσσήνης.

«Τα προβλήματα πολλά», σημειώνεται σε ανακοίνωση από τον Αγροτικό Σύλλογο Χανδρινού και Περιφέρειας, «παραμένουν άλυτα για χρόνια και συνεχώς προστίθενται άλλα, μεγαλώνοντας τα αδιέξοδα για τη συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών. Έτσι αποφασίστηκε ότι ο τρόπος για να παραμείνουμε στα χωράφια μας είναι να βγούμε και να αγωνιστούμε με τα τρακτέρ στους δρόμους. Βγαίνουμε στους δρόμους του αγώνα, γιατί υπάρχουν πολλά προβλήματα και είναι οξυμένα. Τίθεται πλέον θέμα επιβίωσής μας, αλλά και το μέλλον αρκετών από τις καλλιέργειές μας

Πρωτόγνωρες αυξήσεις στα λιπάσματα, στο 100%, σε φυτοφάρμακα, ηλεκτρικό ρεύμα σε σπίτια και γεωτρήσεις, αυξήσεις στο πετρέλαιο και σε όλα τα εφόδια, χαράτσια που μας φόρτωσαν στις πλάτες μας τα τελευταία χρόνια και παραμένουν. Καθώς και το πετσόκομμα των επιδοτήσεων, οι ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις που φέρνει η νέα ΚΑΠ, οι μεγάλες ζημίες των τελευταίων χρονών με τον ΕΛΓΑ που χρυσοπληρώνουμε να μη μας αποζημιώνει, οι αποτυχημένες δακοκτονίες, τα ανύπαρκτα αρδευτικά αντιπλημμυρικά έργα, το μεγάλο πρόβλημα με τους εργάτες γης, η κοροϊδία στο θέμα της σταφίδας, όπου φανερά η κυβέρνηση κάνει τις πλάτες στους εξαγωγείς για να αρπάξουν τη σταφίδα όσο με πιο χαμηλή τιμή γίνεται. Αυτά και άλλα πολλά μας βγάζουν στους δρόμους. Με την πλούσια εμπειρία που έχουμε, γνωρίζουμε πολύ καλά πώς ό,τι κερδίσαμε, το κερδίσαμε στο δρόμο.

Συνεχίζουμε με περιοδείες και συσκέψεις στα χωριά για καλύτερη οργάνωση και ενημέρωση των συναδέλφων μας. Θα έχουμε συναντήσεις με άλλους αγροτικούς συλλόγους και επιτροπές αγώνα αγροτών του νομού μας. Ήρθε η στιγμή να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Συμμετέχουμε στη σύσκεψη στη Μεσσήνη σήμερα Τρίτη, 1η Φλεβάρη και ώρα 7.00 μ.μ.

Συνάδελφοι, μόνο με τον αγώνα και τα τρακτέρ στους δρόμους μπορούν να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα επιβίωσής μας».