Αλ. Χαρίτσης στη ΒΙΠΕ: «Η συνεχιζόμενη υποβάθμιση απειλεί την ανάπτυξη της περιοχής μας»

Αλ. Χαρίτσης στη ΒΙΠΕ: «Η συνεχιζόμενη υποβάθμιση απειλεί την ανάπτυξη της περιοχής μας»

Για τις συνθήκες εγκατάλειψης που βιώνουν οι επιχειρηματίες των εγκατεστημένων επιχειρήσεων στη ΒΙΠΕ Καλαμάτας ενημερώθηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής του επίσκεψης και ενημερωτικής συνάντησης με το προεδρείο των εγκατεστημένων επιχειρήσεων.

Οι επιχειρηματίες της ΒΙΠΕ μετέφεραν στον κ. Χαρίτση την απόγνωση για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση και τις υπέρογκες δαπάνες που καλούνται να πληρώσουν προς την ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. εν μέσω οικονομικής κρίσης. «Κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι η ΒΙΠΕ Καλαμάτας συνεχίζει να παραμένει μη οριοθετημένη και χωρίς περίφραξη, χωρίς διασύνδεση με το εθνικό οδικό δίκτυο, χωρίς κοινόχρηστο ρεύμα για ηλεκτροφωτισμό των κοινοχρήστων οδών, ενώ σοβαρές κακοτεχνίες στο αποστραγγιστικό δίκτυο όμβριων υδάτων δημιουργούν σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα που καθιστούν δυσχερή ή και αδύνατη την πρόσβαση στις επιχειρήσεις τους» όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του κ. Χαρίτση.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χαρίτσης είχε καταθέσει αναλυτική κοινοβουλευτική ερώτηση στις 31/8/2021 σχετικά με την κατάσταση στη ΒΙΠΕ Καλαμάτας και τα αιτήματα των εγκατεστημένων επιχειρήσεων χωρίς να έχει υπάρξει μέχρι σήμερα καμία ουσιαστική απάντηση από το αρμόδιο υπουργείο.