Ανάρτηση Εμανουέλ Μακρόν στα ελληνικά: Σκεφτόμαστε με θλίψη την Ελλάδα που έχασε άδικα 10 ομογενείς

Ανάρτηση Εμανουέλ Μακρόν στα ελληνικά: Σκεφτόμαστε με θλίψη την Ελλάδα που έχασε άδικα 10 ομογενείς

Στον θάνατο των 10 ομογενών στην Ουκρανία αναφέρεται με ανάρτησή του στο Twitter στην ελληνική γλώσσα ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

«Δεν είναι μόνο ο λαός της Ουκρανίας που πενθεί σήμερα εξαιτίας του πολέμου που προκάλεσε η Ρωσία, αλλά όλοι οι λαοί της Ευρώπης. Απόψε σκεφτόμαστε με θλίψη την Ελλάδα που έχασε άδικα 10 ομογενείς που ζούσαν στην Ουκρανία κοντά στην Μαριούπολη» ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά, 10 ομογενείς έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο στην Ουκρανία.

Τέσσερις ομογενείς έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια επιθέσεων από αέρος στο χωριό Σαρτανά της Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε το βράδυ το υπουργείο Εξωτερικών.

Το ΥΠΕΞ σημείωσε σε ανακοίνωσή του ότι «οι από αέρος επιθέσεις κατά αμάχων, που συνεχίζονται στο χωριό Σαρτανά και οι οποίες οδήγησαν στον θάνατο επιπλέον τεσσάρων ομογενών, αποτελούν απαράδεκτες εγκληματικές ενέργειες».

Η νέα ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:

«Οι από αέρος επιθέσεις κατά αμάχων, που συνεχίζονται στο χωριό Σαρτανά και οι οποίες οδήγησαν στον θάνατο επιπλέον τεσσάρων ομογενών, αποτελούν απαράδεκτες εγκληματικές ενέργειες. Τις καταδικάζουμε απερίφραστα.

Καλούμε την Ρωσική Ομοσπονδία να διακόψει αμέσως τις εναέριες επιθέσεις και κάθε ενέργεια εναντίον αμάχων πολιτών».

Νωρίτερα, το ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ότι δύο ομογενείς έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά της Ουκρανίας. Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, υπάρχουν έξι τραυματίες, εκ των οποίων και ένα παιδί.

Ακολούθως, το ΥΠΕΞ έκανε γνωστό ότι άλλοι τέσσερις ομογενείς έχασαν τη ζωή τους στο χωριό Μπουγάς, το οποίο βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα βορείως της Μαριούπολης.

Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε την Κυριακή στο Υπουργείο Εξωτερικών.
kathimerini.gr