Αναβλήθηκε η δίκη για την εν ψυχρώ δολοφονία του 39χρονου στο «Γερμανό» στην Κυπαρισσία

Αναβλήθηκε η δίκη για την εν ψυχρώ δολοφονία του 39χρονου στο «Γερμανό» στην Κυπαρισσία

Σε αναβολή οδηγήθηκε προχθές στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας η δίκη για τη δολοφονία πέρυσι τον Απρίλιο του 39χρονου Κώστα, μέσα στο κατάστημά του στο κέντρο της Κυπαρισσίας, από το χέρι ενός 72χρονου, ο οποίος τον πυροβόλησε εν ψυχρώ με αφορμή ένα… λογαριασμό.

Η δολοφονία είχε συγκλονίσει όλη την Ελλάδα με την κυνικότητα του δράστη, ο οποίος τις πρώτες ημέρες εμφανιζόταν αμετανόητος.

Προχθές η αναβολή ζητήθηκε στο πρόσωπο του δικηγόρου υπεράσπισης, καθώς βρισκόταν σε άλλο δικαστήριο και θα ορισθεί σύντομα νέα ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης.

Ασύλληπτο έγκλημα
Το πρωί της 7η Απριλίου πέρυσι ο 72χρονος δράστης πήγε στο κατάστημα «Γερμανός», που βρίσκεται στον κεντρικότερο δρόμο της Κυπαρισσίας, την Ελ. Βενιζέλου, και έκανε φασαρία για ένα λογαριασμό που- όπως έλεγε- ήταν αυξημένος. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο άτυχος 39χρονος προσπάθησε να τον εξυπηρετήσει ευγενικά, εξηγώντας του ότι πρέπει να επικοινωνήσει με την εταιρεία.

Ο 72χρονος έφυγε και λίγο αργότερα επέστρεψε με ταξί. Κατευθύνθηκε στο κατάστημα περνώντας μπροστά από άλλον πελάτη που περίμενε. Μπήκε, έβγαλε το μικρό περίστροφο και χωρίς δισταγμό πυροβόλησε τον 39χρονο που βρισκόταν πίσω από το σταντ στην κοιλιακή χώρα.

Ακολούθως, με το περίστροφο στο χέρι, βγήκε και άρχισε να περπατάει μπροστά από το κατάστημα. Από την ώρα που πυροβόλησε και βγήκε από το κατάστημα μέχρι και την ώρα που αποχώρησε από το σημείο, οι κάμερες διπλανών επιχειρήσεων τον έχουν καταγράψει επί δύο ολόκληρα λεπτά να περπατάει στο πεζοδρόμιο και το δρόμο.

Μετά την πράξη του εμφανίσθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας, όπου παραδόθηκε και παρέδωσε και το όπλο του εγκλήματος.

Οι μαρτυρίες από τον τόπο του εγκλήματος ήταν συγκλονιστικές, καθώς υπήρχαν  άτομα και μέσα στο κατάστημα, αλλά και έξω από αυτό.

Μία βιολόγος που ήταν εκεί άκουσε το δράστη να λέει στο νεαρό που μόλις είχε πυροβολήσει: «Τώρα που σε σκότωσα πάρε τηλέφωνο την Αστυνομία που θα μου πεις εμένα ότι με γράφεις». Η γυναίκα προσπάθησε να βοηθήσει τον 39χρονο, ενώ τον ακολούθησε κι όταν τον πήρε το ασθενοφόρο.

Όμως, στο νοσοκομείο και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο 39χρονος πατέρας έχασε τη ζωή του, με τη σφαίρα να έχει προκαλέσει ρήξη μεγάλων αγγείων της περιοχής στην κοιλιακή χώρα και με τον ιατροδικαστή να διαπιστώνει στη συνέχεια πως, αν η βολίδα ήταν μισό εκατοστό πιο μπροστά, δε θα είχε πεθάνει…

Της Βίκυς Βετουλάκη