Δικαιώνονται οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ για τις αποζημιώσεις συνταξιοδότησης

Δικαιώνονται οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ για τις αποζημιώσεις συνταξιοδότησης

Μετά την κοινοποίηση της απόφασης του Πρωτοδικείου Καλαμάτας δικαιώνονται οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ για τις αποζημιώσεις συνταξιοδότησης.

«Είναι μια πάρα πολύ σημαντική πρώτη απόφαση για τους εργαζομένους της ΔΕΥΑΚ και το Σωματείο μας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Σωματείου, «η οποία εκθέτει τη Διοίκηση – Εργοδοσία της ΔΕΥΑ Καλαμάτας για τις αποφάσεις και πράξεις της.

Οι συνάδελφοί μας (ο ένας πρώην πρόεδρος του Σωματείου μας κι ό άλλος μέλος του Δ.Σ.) συνταξιοδοτήθηκαν κι έπρεπε να λάβουν ως αποζημίωση 15.000 ευρώ, την οποία  η ΔΕΥΑΚ αρνήθηκε να καταβάλει. Προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και η πρώτη απόφαση, των ασφαλιστικών μέτρων, τους δικαίωσε απορρίπτοντας όλους τους προσχηματικούς λόγους της εργοδοσίας.

Το Σωματείο μας έχει αποδείξει ότι είναι ικανό να χρησιμοποιεί όλα τα μέσα διεκδίκησης για διατήρηση και διεύρυνση των κεκτημένων. Εκτός από τις κινητοποιήσεις, αλλά και μέσα από τη δικαστική οδό, έχει ανατρέψει ακόμα και πολιτικές επιλογές, που στο ξεκίνημα της διεκδίκησης φαίνονταν ακατόρθωτες (αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με διατήρηση στην εργασία συμβασιούχων που είχαν προληφθεί για ορισμένο χρόνο εργασίας).

Η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, να παρέμβει στη συνείδηση των εργαζομένων και να τους κάνει να παραιτηθούν από κατακτήσεις, έπεσε στο κενό. Η προσπάθεια και να τρομοκρατήσει και να αποκόψει εργαζόμενους να συμμετέχουν στις διεργασίες του σωματείου χρησιμοποιώντας τη φράση “μη στοχοποιείστε”, είναι απαράδεκτη και πρέπει οι εργαζόμενοι να τους γυρίσουν την πλάτη.

Το “διαίρει και βασίλευε” ποτέ δε λειτούργησε υπέρ των εργαζομένων.

Καλούμε το δήμαρχο και πρόεδρο του Δ.Σ. να διαβάσει καλά την απόφαση του Δικαστηρίου, που κατοχυρώνει τη νομιμότητα του Κανονισμού και της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και να μην οδηγεί τους συναδέλφους στα δικαστήρια για κεκτημένες κατακτήσεις, που με αγώνα έχουν κατοχυρωθεί και νομικά».